Almere City zwaait cultspits uit: Verheydt vertrekt na mislukte missie

Reacties

Thomas Verheydt keert na de zomer definitief niet terug bij Almere City FC. De 29-jarige cultspits vertrekt, zo heeft de club nu ook officieel bekendgemaakt. De pijnlijke uitglijder in de play-offs om promotie is dus zijn laatste optreden geweest in het shirt van de Flevolanders.

Almere City zwaait cultspits uit: Verheydt vertrekt na mislukte missie
© Pro Shots

Verheydt maakte in 2015 zijn debuut in het betaald voetbal, nadat MVV Maastricht hem had opgepikt bij de amateurs van IJsselmeervogels. In zijn twee Limburgse seizoenen verdiende hij een transfer naar Crawley Town, op het vierde niveau van Engeland. Na een weinig succesvol seizoen keerde hij terug naar de Keuken Kampioen Divisie. Bij Go Ahead Eagles maakte hij in 2018/19 wederom indruk, waarna hij de afgelopen twee jaar voor Almere City speelde.

Met die club leek hij dit seizoen lang op weg naar de Eredivisie. De club deed (mede dankzij de twintig competitiegoals van Verheydt) mee om de twee directe promotietickets, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plek, en dus een ticket voor de play-offs. Daarin was NEC in de eerste ronde verrassend met 0-4 te sterk, waarmee de Eredivisiedroom van de jongste profclub van Nederland keihard uiteenspatte. Wel is de bonkige spits genomineerd voor de titel Speler van het Jaar in de Keuken Kampioen Divisie.

Verheydt liet eerder al weten dat hij zijn aflopende contract zeer waarschijnlijk niet zou gaan verlengen, en dat is nu ook officieel. Via Twitter laat Almere City weten dat een aantal spelers de club gaat verlaten, onder wie dus Verheydt. De geboren Hagenaar werd in de wandelgangen de laatste weken al een paar keer in verband gebracht met ADO Den Haag, zijn jeugdliefde. Daar speelde hij ook in de jeugd. Ook spelers als Damon Mirani en Xian Emmers vertrekken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.