Almere City verrast en presenteert Verbeek als nieuwe trainer

Reacties

Almere City FC heeft Gertjan Verbeek gestrikt als nieuwe trainer. De 58-jarige oefenmeester tekent een contract voor twee seizoenen bij de ambitieuze club uit de Keuken Kampioen Divisie. Het is voor Verbeek zijn eerste klus als trainer sinds zijn vertrek bij Adelaide United in april 2020.

Almere City verrast en presenteert Verbeek als nieuwe trainer
© Pro Shots

'Na een aantal goede gesprekken de afgelopen periode ben ik overtuigd van de ambitie die Almere City FC heeft en wil ik graag de club vooruit helpen om die ambitie te verwezenlijken', laat Verbeek weten op de clubsite van Almere. 'De organisatie staat en de randvoorwaarden om te presteren zijn aanwezig. Ik kijk er naar uit om te beginnen.'

Technisch manager Teun Jacobs is verheugd met de komst van Verbeek. 'Gertjan staat voor een ultiem topsportklimaat en heeft bewezen dat hij talentvolle voetballers verder kan ontwikkelen. Wij zijn verheugd dat hij zich committeert aan de ambitie van Almere City FC. Wij zien vol vertrouwen uit naar de samenwerking.'

Verbeek volgt bij Almere de ontslagen Ole Tobiasen op. Hij werd in de laatste weken van het vorige seizoen tijdelijk vervangen door Jeroen Rijsdijk. Onder zijn leiding slaagde Almere er niet in om te promoveren naar de Eredivisie. In de eerste ronde van de play-offs was NEC met 0-4 te sterk. De Nijmegenaren slaagden er vervolgens wel in om terug te keren op het hoogste niveau.

Voor Verbeek is het zijn eerste trainersklus in Nederland sinds hij aan het roer stond bij FC Twente in het seizoen 2017/18. Een groot succes werd dat allesbehalve. Na het ontslag van Verbeek degradeerde Twente naar de Keuken Kampioen Divisie. Verbeek was eerder trainer bij onder andere AZ, Heracles Almelo, Feyenoord en SC Heerenveen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.