Almere City stunt met komst voormalige Premier League-aanvaller

Reacties

Almere City heeft zich per direct versterkt met Rajiv van La Parra. De 31-jarige vleugelaanvaller tekende een contract tot het einde van het seizoen bij de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. Daarmee lijkt de club een stunt uit te halen.

Almere City stunt met komst voormalige Premier League-aanvaller
Almere City FC
Almere City FC
1 - 0
Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht

De 31-jarige Van La Parra was een groot talent toen SM Caen hem op jonge leeftijd wegplukte uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Na drie jaar in Frankrijk aan het grote werk te hebben geroken, maakte Nederland kennis met de buitenspeler toen SC Heerenveen hem oppikte. In Friesland brak Van La Parra door en een avontuurlijke carrière volgde.

Uiteindelijk versleet de voormalig international van Jong Oranje elf clubs voor hij woensdag zijn contract in Almere tekende. Na Feyenoord, Caen en Heerenveen volgden nog avonturen bij Wolverhampton Wanderers, Brighton & Hove Albion, Huddersfield Town, Middlesbrough, Rode Ster Belgrado, UD Logroñés, Würzburger Kickers en Apollon Smyrnis. In Griekenland werd zijn contract in februari 2022 ontbonden.

Tekst gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sinds die tijd was Van La Parra clubloos, maar Almere City durft de gok met de voormalig jeugdinternational aan. In het contract van de aanvaller, in 38 Premier League-duels drie keer trefzeker, is een optie voor nog een extra seizoen opgenomen. Daarmee haalt het behalve Premier League- ook Champions League-ervaring in huis. Vijf keer speelde Van La Parra in het shirt van Rode Ster op het hoogste podium.

Vrijdagavond heeft Almere City goede papieren om de derde periodetitel te veroveren. Op eigen veld moet Jong FC Utrecht verslagen worden om zeker te zijn van een ticket voor de play-offs. Directe promotie is ook nog mogelijk, maar dan moet de ambitieuze club uit Flevoland liefst acht punten goedmaken op Heracles Almelo.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Heracles Almelo
38
27
4
7
103-42
+61
85
2
PEC Zwolle
38
27
4
7
99-43
+56
85
3
Almere City FC
38
21
7
10
58-41
+17
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.