Almere City kiest voor 'onderscheidende visie' van Santoni

Reacties

Michele Santoni is de nieuwe trainer van Almere City FC. De Italiaanse Amsterdammer, die overkomt van Cagliari, heeft een contract voor twee seizoenen getekend. Hij volgt de naar NEC vertrokken Jack de Gier op.

Almere City kiest voor 'onderscheidende visie' van Santoni

Santoni was bij Serie A-club Cagliari assistent-trainer en gaat bij Almere City voor het eerst als hoofdtrainer aan de slag in het profvoetbal. De 42-jarige Ole Tobiasen zal hem daarbij gaan assisteren. De Deen komt over van Sparta Rotterdam en tekent ook voor twee jaar.

Technisch directeur Robert Maaskant verwacht veel van Santoni, die eerder werkte bij clubs als Ajax, Livorno, Cesena, Lazio en Internazionale. 'Michele heeft tijdens zijn loopbaan in de voetballerij met meerdere facetten van de sport te maken gehad en heeft zich hierdoor gevormd tot een complete trainer met een onderscheidende visie, die toe is aan zijn eerste baan als hoofdtrainer. Dat Almere City FC hem die kans gunt, past compleet bij het innovatieve en eigenwijze karakter van deze club.'

Sansoni zelf is blij met de kans om op eigen benen te staan. 'Ik heb altijd in dienst gestaan van andere trainers, in combinatie met werkzaamheden bij het eerste elftal. Het idee om op eigen benen te staan bij een club uit de Eerste Divisie, sprak mij enorm aan. Met Ivar van Dinteren en Ole Tobiasen heb ik twee oud-profs in mijn team, die op dezelfde manier naar voetbal kijken.'

Eerder probeerde Almere City Jurgen Streppel aan te stellen als nieuwe coach, maar de club kwam er niet uit met de bij SC Heerenveen vertrokken trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.