Almere City FC gaat voor Eredivisie: 'We denken in kansen'

Reacties

Nog voor de start van de meteorologische zomer heeft Almere City FC al drie versterkingen beet. De club uit Flevoland wil komend seizoen dan ook toeslaan in de Keuken Kampioen Divisie.

Almere City FC gaat voor Eredivisie: 'We denken in kansen'
© Pro Shots

De ambitie van Almere City FC staat keurig omschreven in het vijfjarenplan: promoveren naar de Eredivisie. 'Dit wordt het vijfde jaar, ik weet het', zegt technisch manager Teun Jacobs.

'Ik ben ervan overtuigd dat er straks een selectie staat die meedoet om de bovenste plaatsen. Zeker omdat de concurrentiepositie verandert. Iedereen heeft last van deze coronacrisis. Ik merk dat er bij veel clubs vooral vanuit het negatieve gedacht wordt. Bij ons reikt het budget ook niet tot de hemel, maar we denken in kansen.'

Na de Belgische linksback Thibaut Lesquoy van het Luxemburgse F91 Dudelange en buitenspeler Oussama Bouyaghlafen van FC Den Bosch werd vorige week routinier Ryan Koolwijk vastgelegd.

'Je hoort al veel dat clubs minder spelers onder contract nemen. Ik verwacht dan ook dat het aantal beschikbare spelers groot zal zijn. We zullen keuzes moeten maken, het spelersprofiel is leidend.' De Eredivisie is het doel. 'Ik bespeur een positieve vibe rond de club. De afgelopen jaren is die ambitie al uitgesproken, maar nog niet altijd op het veld vertaald.'

Lees hier meer over de ambities van Almere City FC. 'Nul procent excuusruimte geven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.