Alleskunner Van Dijk de allersnelste van de Champions League

Reacties

Virgil van Dijk was tijdens het afgelopen seizoen in de Champions League de allersnelste speler. Dat blijkt uit statistieken van de UEFA. De 27-jarige verdediger van Liverpool bereikte een topsnelheid van 34,5 kilometer per uur.

Alleskunner Van Dijk de allersnelste van de Champions League

Van Dijk presteerde dat in de halve finale van de Champions League tegen Barcelona, dat na een 3-0 zege in Camp Nou alsnog werd uitgeschakeld door Liverpool door een miraculeuze comeback op Anfield: 4-0. In de eindstrijd in Madrid waren The Reds vervolgens ook sterker dan Tottenham Hotspur (2-0), dat Ajax ternauwernood uit de eindstrijd hield.

Tijdens de lange weg richting die finale waren er behalve Van Dijk nog drie andere spelers die sneller dan 34 kilometer per uur liepen: Manchester City-aanvaller Leroy Sané (34,4 kilometer tegen 1899 Hoffenheim), Rode Ster Belgrado-buitenspeler Nemanja Radonjic (34,2 kilometer tegen Red Bull Salzburg) en City-verdediger Kyle Walker (34,2 kilometer tegen Tottenham Hotspur).

In datzelfde bericht van de UEFA valt overigens te lezen dat Kylian Mbappé in april tijdens een competitieduel van Paris Saint-Germain met AS Monaco een topsnelheid van 38 kilometer per uur klokte, maar het doet niets af aan de koppositie van Van Dijk in het miljardenbal. Het bevestigt eens te meer dat de Oranje-international is uitgegroeid tot een alleskunner.

Dat Van Dijk als defensieve sterkhouder van onschatbare waarde is voor Liverpool, kwam hem al op de nodige complimenten te staan. Zo verkozen zijn collega's hem tot Speler van het Jaar in de Premier League en werd hij ook bij zijn club uitgeroepen tot beste speler van het afgelopen seizoen. Inmiddels geldt Van Dijk ook als kanshebber voor de Gouden Bal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.