Alles wat je moet weten over de troostfinale van Oranje Onder-17 tegen Frankrijk

Reacties

Het Nederlands elftal speelt zondag om 19.00 uur Nederlandse tijd de troostfinale van het WK Onder-17 tegen Frankrijk. Een vooruitblik op de strijd om het brons.

Alles wat je moet weten over de troostfinale van Oranje Onder-17 tegen Frankrijk
© Pro Shots

De route
Frankrijk Onder-17 won zijn eerste vijf duels van dit WK met een doelsaldo van 17-2. De Fransen werden groepswinnaar in een poule met Zuid-Korea, Chili en Haïti en wonnen vervolgens overtuigend van Australië (4-0) en Spanje (6-1). De halve finale tegen Brazilië begon fantastisch, het stond na een kwartier al 2-0, maar voor eigen publiek revancheerden de Brazilianen zich op indrukwekkende wijze (2-3).

De sterspeler
Adil Aouchiche werd in mei topscorer van het EK Onder-17 met liefst negen doelpunten, dit WK blinkt hij juist uit als aangever. De middenvelder van Paris Saint-Germain bereidde in Brazilië al zeven doelpunten voor en is de grote regisseur van de Fransen. 'Een geweldige voetballer en ook een leuke gozer', aldus Peter van der Veen. Aouchiche maakte dit seizoen al zijn debuut voor PSG in de Ligue 1. Coach Thomas Tuchel zette de middenvelder, toen hij net een maand zeventien was, al in de basis bij het uitduel met Metz. In de voorhoede hebben de Fransen met Nathanael Mbuku een watervlugge en heel makkelijk scorende linksbuiten. Hij heeft er dit toernooi al vijf in liggen.

De speelwijze
De speelwijze van Frankrijk Onder-17 is vergelijkbaar met die van de hoofdmacht. De Fransen zakken regelmatig ver terug om dan toe te slaan met razendsnelle counters. Voorin hebben ze ontzettend veel snelheid en met Aouchiche heeft Frankrijk een speler in huis die de sprintkanonnen perfect aan het werk kan zetten.

De historie
Oranje en Frankrijk speelden de afgelopen jaren veel tegen elkaar, de laatste keer was op het EK in mei. Oranje was toen na twee groepsduels al door en stelde een B-team op tegen Frankrijk. Dat straften de Fransen af: 2-0, door doelpunten van Aouchiche en Mbuku. Frankrijk was op het EK ook een van de beste ploegen, maar werd verrassend uitgeschakeld door Italië, dat de finale uiteindelijk verloor van Nederland.

De wedstrijd
Tegen Paraguay moest Oranje het doen zonder Mohamed Taabouni, tegen Mexico waren Ki-Jana Hoever en Kenneth Taylor niet inzetbaar. Zondag heeft Van der Veen weer de beschikking over 21 spelers en dus een luxeprobleem. 'Het zal tegen Frankrijk vooral aankomen op mentaliteit: wie van de twee teams is nog het meest hongerig? Wij hebben in ieder geval afgesproken om er vol voor te gaan.'

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.