Alles wat je moet weten over de Nations League-eindronde

Reacties

Door het gelijkspel bij Duitsland heeft het Nederlands elftal een ticket gegrepen voor de eerste Nations League-eindronde. Samen met Portugal, Zwitserland en Engeland mag Oranje strijden om de nieuwe trofee.

Alles wat je moet weten over de Nations League-eindronde

De eindronde wordt tussen 5 en 9 juni 2019 afgewerkt in Portugal. De speelsteden zijn Porto (Estádio do Dragão) en Guimarães (Estádio D. Afonso Henriques). Op 5 en 6 juni zijn de halve finales en op 9 juni staan de wedstrijden om het brons en om de eindzege op het programma. De loting voor de eindronde is op 3 december in Dublin.

Het toernooi - dat wordt gehouden in Portugal - is financieel uiterst aantrekkelijk. Voor de winnaar ligt zes miljoen euro klaar en de verliezend finalist toucheert 4,5 miljoen euro. De nummer drie en vier incasseren nog altijd respectievelijk 3,5 en 2,5 miljoen euro.

De eerste plaats in de groep betekent dat Oranje ook een gegarandeerd ticket voor de play-offs voor het EK heeft veroverd. Deze barrages zijn een vangnet voor als het Nederlands elftal niet in de toptwee eindigt van zijn kwalificatiegroep.

Tevens is Oranje bij de loting voor de EK-kwalificatiereeks op 2 december ingedeeld in Pot 1 én mag het zich tijdens de volgende Nations League melden in Divisie A. Deze zaken stonden voor maandagavond al vast. Nederland belandt bij de loting voor de EK-voorronde in een groep met vijf in plaats van zes landen. Zo ontstaat ruimte op de kalender voor de Nations League-eindronde.

Het winnen van de Nations League levert geen EK-ticket op. Het ticket van Divisie A wordt verdeeld in de play-offs van de Nations League, die in het voorjaar van 2020 worden gespeeld door landen die zich niet via de EK-kwalificatie voor het toernooi hebben geplaatst. Hetzelfde geldt voor Divisie B, C en D.

Belangrijke data Nations League-eindronde:

Loting: 3 december
Halve finales: 5 juni en 6 juni
Strijd om brons: 9 juni
Finale: 9 juni
'Het optreden van Blind was heel belangrijk tegen Duitsland'
'Ondanks ontsnapping is het razendknap dat Oranje de poule wint'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.