Alles over het ontslag van Peter Bosz bij Borussia Dortmund

Reacties

Het bestuur van Borussia Dortmund heeft Peter Bosz op straat gezet. De voormalige trainer van onder meer Vitesse en Ajax betaalt daarmee de tol voor de slechte resultaten van de laatste periode.

Alles over het ontslag van Peter Bosz bij Borussia Dortmund

Het ontslag komt niet als een donderslag bij heldere hemel: zaterdag meldden Duitse media al dat het doek voor Bosz zou vallen. Eerder op de dag verloor BVB in de Bundesliga met 1-2 van Werder Bremen, de zoveelste domper in korte tijd. Het was een passend vervolg van een dramatische serie. Sinds oktober boekte de Champions League-winnaar van 1997 slechts één zege in een officieel duel. Dat was tegen derdeklasser 1. FC Magdeburg in het toernooi om de Duitse beker.

De periode van Peter Bosz bij Dortmund in beeld.

Een historisch dieptepunt was de doldwaze derby tegen Schalke 04 waarin Dortmund een 4-0 voorsprong (!) na rust uit handen gaf: 4-4. In de Champions League verzamelde Bosz' ploeg slechts twee puntjes. Omdat APOEL Nicosia ook tot dat schamele aantal kwam en een slechter doelsaldo had, mag Dortmund na de winter nog wel verder in het Europa League-toernooi.

Dortmund was nog zo goed begonnen aan het seizoen en voerde zelfs enkele weken de Bundesliga-ranglijst aan. Net nadat Duitse media zich af begonnen te vragen of de club uit het Ruhrgebied een einde kon maken aan de heerschappij van Bayern München, zette het verval in.

Bosz volgde afgelopen zomer de eveneens ontslagen Thomas Tuchel op. Uiteindelijk heeft de Nederlander het slechts 187 dagen volgehouden bij de Bundesliga-club.

Peter Stöger
Dortmund heeft reeds een opvolger gevonden voor Bosz: Peter Stöger maakt het seizoen af in het Signal Iduna Park. De 51-jarige Stöger werd vorige week nog weggestuurd bij 1. FC Köln, de hekkensluiter van de Bundesliga en heeft bij Dortmund een contract getekend tot de zomer van 2018.

VI-verslaggever Peter Wekking volgde Peter Bosz van dag één tot dag 187 van zijn dienstverband in Dortmund. Zijn analyse lees je hieronder.

Bosz heeft inmiddels zelf ook gereageerd op zijn ontslag. De Nederlander betreurt het dat hij niet 'de gewenste resultaten' heeft weten te halen en wenst de club het beste.

VI's buitenlandsvoetbalspecialist Süleyman Öztürk over het ontslag van Bosz: 'Je kunt de Hollandse School niet zomaar kopiëren naar topcompetities'

Prestaties Borussia Dortmund sinds oktober:

  
14/10Borussia Dortmund - RB Leipzig 2-3Bundesliga
17/10Apoel Nicosia - Borussia Dortmund 1-1Champions League
21/10Eintracht Frankfurt -Borussia Dortmund 2-2Bundesliga
24/101. FC Magdeburg - Borussia Dortmund 0-5DFB-Pokal
28/10Hannover 96 - Borussia Dortmund 4-2Bundesliga
01/11Borussia Dortmund - Apoel Nicosia 1-1Champions League
04/11Borussia Dortmund - Bayern München 1-3Bundesliga
17/11VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 2-1Bundesliga
21/11Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur 1-2Champions League
25/11Borussia Dortmund - Schalke 04 4-4Bundesliga
02/12Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 1-1Bundesliga
06/12Real Madrid - Borussia Dortmund 3-2Champions League
09/12Borussia Dortmund - Werder Bremen 1-2Bundesliga

Hans-Joachim Watzke en Michael Zorc over het ontslag van Bosz: 'Een emotionele beslissing'

Peter Stöger is blij en trots de opvolger van Peter Bosz te zijn. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.