Allegri diep onder de indruk van mentaliteit Ronaldo

Reacties

Cristiano Ronaldo is na een stroeve start op stoom gekomen in de Serie A. Volgens zijn trainer Massimiliano Allegri niet in de laatste plaats vanwege de mentaliteit van de Portugees.

Allegri diep onder de indruk van mentaliteit Ronaldo

Ronaldo revancheerde zich zondag tegen Frosinone van zijn veelbesproken Champions League-debuut voor Juventus. In de 81ste minuut opende hij de score met een goal die leidde tot een zwaarbevochten 2-0 zege. Daarmee liet hij ook zijn rode kaart tegen Valencia achter zich. Maar ook in een wedstrijd laat de Portugees zich niet van zijn stuk brengen. Na een gemiste kans gaat hij op dezelfde voet door, zo roemde Allegri de instelling van Ronaldo.

'Hij kreeg veel kansen. Dat gebeurt omdat goede ballen altijd eindigen bij spelers die kunnen scoren. Hij miste er een paar van. Zijn kracht is dat hij altijd in de wedstrijd zit, ook als hij niet direct scoort', aldus de Juventus-trainer. 'En dat zag je zondag ook. Dat doelpunt in de slotfase laat zien dat hij een betere mentaliteit heeft dan anderen.'

Ronaldo stond de eerste drie duels in de Serie A droog, hetgeen twijfels bracht over zijn kracht als goalgetter. De aanvaller heeft de laatste twee competitieduels die twijfels gelogenstraft. Zowel tegen Sassuolo als tegen Frosinone hielp hij Juventus met zijn goals over het dode punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.