Alleen Ziyech en Tadic in 2019 waardevoller dan Becker

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De 24ste speelronde wordt vrijdagavond geopend door De Graafschap en ADO Den Haag.

Alleen Ziyech en Tadic in 2019 waardevoller dan Becker

De Graafschap - ADO Den Haag

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

Actueel

• De Graafschap boekte afgelopen week ten koste van PEC Zwolle zijn eerste uitzege van het seizoen. Daardoor vergrootten De Superboeren hun voorsprong op hekkensluiter NAC Breda én liepen ze in op de concurrentie in de onderste regionen. ADO Den Haag staat twaalfde, met zes punten meer dan de tegenstander uit Doetinchem.

Als gevolg van een schorsing moet De Graafschap het stellen zonder Fabian Serrarens. De aanvaller incasseerde tegen PEC Zwolle zijn tweede directe rode kaart van dit Eredivisie-seizoen. De laatste speler van de Achterhoekers die dat overkwam, was Joost Volmer in 2008/09.

Sinds de jaarwisseling was Sheraldo Becker rechtstreeks betrokken bij zes van de negen Eredivisie-goals van ADO Den Haag. De aanvaller verzorgde vijf assists en maakte zelf één doelpunt. Alleen Hakim Ziyech en Dusan Tadic hebben in 2019 in méér Eredivisie-treffers een direct aandeel gehad, namelijk in zeven doelpunten.

De Graafschap won vorige week verrassend bij PEC Zwolle.

Robert Zwinkels gaat op voor zijn 125ste Eredivisie-wedstrijd voor ADO Den Haag. Daarmee komt de routinier op gelijke hoogte met Gino Coutinho en hoeft hij op de lijst van keepers met meeste Eredivisie-duels in dienst van ADO Den Haag alleen Ton Thie (378) en René Stam (146) boven zich te dulden.

• ADO Den Haag zegevierde in slechts één van zijn laatste zes Eredivisie-wedstrijden tegen promovendi (twee remises en drie nederlagen in die serie), terwijl er van de zeven competitieduels met gepromoveerde ploegen daarvoor nog zes gewonnen werden. Deze jaargang verloor de residentieclub bijvoorbeeld al twee keer van FC Emmen.

• Voor De Graafschap-spits Charlison Benschop is ADO Den Haag zijn favoriete tegenstander. De winteraanwinst van de Achterhoekers maakte in zijn Eredivisie-loopbaan drie goals tegen de Haagse formatie, meer dan tegen welke ploeg ook. Daarnaast boekte hij vier zeges op ADO, ook meer dan tegen elke andere club.

Tijdens de vorige speelronde leed ADO Den Haag een thuisnederlaag tegen Ajax.

Historie

Voor de twaalfde keer staat dit affiche op het programma in de Eredivisie. De Graafschap heeft nipt een positieve balans met vijf zeges tegenover vier nederlagen.

• Als we duels in de Hofstad meerekenen, dan verloor De Graafschap zes van de laatste zeven Eredivisie-duels met ADO Den Haag niet. Eerder dit seizoen eindigde de eerste ontmoeting in een doelpuntloos gelijkspel.

De laatste 5 Eredivisie-edities van De Graafschap - ADO Den Haag:

Seizoen Uitslag
2004/05 1-2
2008/09 2-0
2010/11 1-0
2011/12 0-3
2015/16 3-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.