Alleen nationale primeur kan NEC nog redden

Reacties

NEC moet zondagmiddag voor een primeur zorgen om alsnog de finale van de play-offs om promotie/degradatie te bereiken. Nog nooit overleefde een club in de play-offs, die nu ruim een decennium in verschillende varianten worden gespeeld, een 4-0 nederlaag in de eerste ontmoeting.

Alleen nationale primeur kan NEC nog redden

Met die cijfers verloor de ploeg van Pepijn Lijnders donderdag bij FC Emmen. Wel kan NEC zich vastklampen aan de prestatie van FC Dordrecht, dat vorige week zaterdag ten koste van SC Cambuur de tweede ronde van de play-offs haalde ondanks een 1-4 nederlaag in het eerste duel.

Voorbeelden van clubs die alsnog doorgingen na een achterstand van vier goals zijn er evenwel niet in Nederland. In de finale van de Europese play-offs van 2011 maakte FC Groningen tegen ADO Den Haag een 5-1 achterstand goed, maar ging het alsnog onderuit in een strafschoppenreeks.

Zelfs in de ruim zestigjarige historie van Europese bekertoernooien gingen maar vier clubs door na een nederlaag met vier goals verschil. De laatste was natuurlijk Barcelona, dat in 2017 Paris Saint-Germain met 6-1 van de kaart veegde na een 4-0 verlies in het heenduel. De andere drie clubs die in Europees verband alsnog doorstootten na een nederlaag met vier doelpunten verschil hadden in elk geval al een uitgoal te pakken, iets dat NEC dus niet voor elkaar kreeg.

Programma
Net als donderdag worden zondag alle vier duels op een ander tijdstip gespeeld. De Graafschap en Telstar verzorgen om 12.30 uur de aftrap. De Superboeren moeten een 3-2 nederlaag zien goed te maken. Om 14.30 uur start NEC - FC Emmen en om 16.45 uur klinkt het eerste fluitsignaal bij Sparta Rotterdam - FC Dordrecht, waarbij De Kasteelheren een 2-1 voorsprong verdedigen. Om 20.00 uur verzorgen Roda JC Kerkrade en Almere City FC het slotakkoord. Bij die eerste ontmoeting werd donderdag niet gescoord.

De wedstrijden in de finale worden donderdag en volgende week zondag afgewerkt.

Samenvatting Telstar - De Graafschap
Samenvatting FC Emmen - NEC
Samenvatting FC Dordrecht - Sparta Rotterdam
Samenvatting Almere City FC - Roda JC Kerkrade
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.