Alleen medische keuring scheidt Boere nog van FC Twente

Reacties

FC Twente rekent bij de eerste training van het nieuwe seizoen op de aanwezigheid van Tom Boere. De 24-jarige centrumspits van FC Oss wordt woensdag medisch gekeurd en zal daarna een driejarig contract bij de Eredivisie-club tekenen. De selectie van FC Twente begint donderdag met een reeks fysieke testen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zaterdag leidt trainer René Hake de eerste training.

Alleen medische keuring scheidt Boere nog van FC Twente

Boere liet zich afgelopen seizoen kronen tot de topscorer van de Jupiler League met 33 doelpunten. Met ook nog eens zes assists was hij direct betrokken bij de helft van de productie van FC Oss, dat vorig seizoen 67 doelpunten maakt. Boere wordt in Enschede de opvolger van Enes Ünal, de van Manchester City gehuurde spits, die met zijn achttien Eredivisie-doelpunten een transfer naar Villarreal verdiende.

FC Twente wil zich sowieso nog versterken met twee vleugelspelers. Op dit moment telt de selectie van trainer René Hake met Oussama Assaidi en Dylan George slechts twee flankspelers. Daarnaast zoekt de club nog een linkervleugelverdediger. Op die positie speelde afgelopen seizoen vaak de rechtsbenige Jeroen van der Lely.

Klich
FC Twente houdt verder rekening met het vertrek van de Pool Mateusz Klich. De Enschedese club heeft een eerste bod van de al langer geïnteresseerde Championship-club Leeds United op de 26-jarige middenvelder afgeslagen, maar de clubs zijn nog in onderhandeling. Klich kwam vorig jaar zomer voor een geringe transfersom van FC Kaiserslautern naar Enschede. Bij FC Twente kende de middenvelder een goed eerste seizoen met zes doelpunten. Omdat controlerende middenvelder Kamohelo Mokotjo ook aanstuurt op een vertrek, trok FC Twente voor die positie eerder al routinier Danny Holla aan.

Bekijk hier een deel van de doelpunten van Boere in het afgelopen Jupiler League-seizoen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.