Alle seinen op groen voor toptransfer Vlap

Reacties

Michel Vlap maakt spoedig de overstap naar Anderlecht. De Belgische topclub is in hoofdlijnen akkoord met SC Heerenveen over de transfer van de 22-jarige middenvelder, die als er geen gekke dingen gebeuren, zijn handtekening zet onder een vijfjarig contract in Brussel.

Alle seinen op groen voor toptransfer Vlap

Anderlecht zat al enige tijd achter Vlap aan. In mei deden de Belgen een eerste bod van zo'n vijf miljoen euro, maar dat werd door Heerenveen als onvoldoende beschouwd. Anderlecht hield echter vol, deed een verbeterd bod en is er nu in hoofdlijnen uit met de Friezen. Vlap reisde dinsdag af naar Brussel om ook een persoonlijk akkoord met Anderlecht te bereiken.

Als dat zover is en de laatste praktische afspraken tussen Heerenveen en Anderlecht zijn afgehandeld, wordt de transfer wereldkundig gemaakt. Vlap wordt de op twee na duurste aankoop in de clubhistorie van Paars-Wit, waar hij gaat spelen onder Vincent Kompany. De 33-jarige Belg vervult komend seizoen een dubbelfunctie als speler/trainer en belde Vlap persoonlijk op om hem te overtuigen naar Brussel te komen.

Voor Heerenveen is het een fraaie deal. De club kan de miljoenen van Vlap goed gebruiken voor de renovatie van de selectie. Na het teleurstellende afgelopen seizoen willen de Friezen graag een frisse start maken met een aantal gerichte aankopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.