Alle hoogtepunten van Australië-Uruguay

Om deze pagina te verversen moet je op F5 drukken

Australië wint na strafschoppen van Uruguay en keert na 32 jaar terug op het WK-podium. met Guus Hidddink op de bank

Aus-Uru 4-2Aloisi faaalt niet en schiet van elf meter naar het WK! • Aus-Uru 3-2Viduka schiet naast, Zalayeta ook mis. Schwarzer stopt wederom.• Aus-Uru 3-2 Vidmar raak, Estoyanoff ook• Aus-Uru 2-1 Neill raak, Varela ook• Aus-Uru 1-0 Kewell raak, Dario Rodriguez mis

Start penaltyreeks. Australië begint

Einde wedstrijd. Strafschoppen moeten de beslissing forceren.

119. Zalayeta kan onvoldoende kracht genereren voor een kopbal om Australische goalie Schwarzer te verrassen • 118. Bijna drama voor Australië en feest voor Uruguay. Morales schot gaat maar net voorlangs• 116. Skoko neemt doel Uruguay van ver onder vuur. Carini was namelijk zijn doel ver uitgekomen. Bal gaat naast.• 115. Lugano (Uru) verdedigt Viduka goed na een goede voorzet van Skoko (Aus). Australië heeft het beste van het spel in de slijtageslag • 112. Gevaarlijke indraaiende vrije trap Australië. Carini blijft in luchtduel met Viduka overeind • 111. Emerton (Aus) loopt te hinken. De oud-Feyenoorder moet naar de kant voor een wissel: Skoko komt er in. • 110. Morales krijgt geelBegin tweede verlenging. Bij Australië loopt reservekeeper Kalac zich warm voor de eventuele strafschoppenreeksEinde eerste verlenging105. Vrije trap Australië verwerkt door Uruguay. Schot van Chipperfield gestuit door Zalayeta. • 102. Het voetbal is niet best, maar de wedstrijd des te spannender• 101. Uruguay wordt gevaarlijker. Uiteindelijk schiet Sosa via Australisch been over. Corner levert niets op• 98. Ook wissel: Estoyanoff voor Regueiro. De invaller mist meteen een goede kopkans• 97. Uruguay laat zich weer eens gelden. Varela schiet echter metertje naast• 96. Hiddink gebruikt tweede wissel: spits John Aloisi voor middenvelder Bresciano. Aloisi gaat naast Viduka spelen• 95. Australië is nog steeds de sterkere ploeg, maar kan nog niet voor veel gevaar zorgen. Uruguay beperkt zich tot counters • 91. Australië neemt aftrap van eerste verlenging

Einde reguliere speeltijd: Australië en Uruguay moeten twee verlengingen van een kwartier aan de bak

89. Vierde official geeft blessuretijd aan: drie minuten. Beide ploegen maken zich op voor verlengingen• 86. Kewell krijgt geel voor Schwalbe• 85. Carini geeft onnodig een corner weg. Chipperfield (Aus) krijgt daaruit een kans, maar hij heeft te veel tijd nodig• 81. Noodzakelijke wissel Uruguay. Routinier Paolo Montero moet er met een hamstringblessure af. Zijn vervanger is Marcelo Sosa• 80. Cahill ontsnapt aan aandacht verdediging Uruguay. Carini keert het schot ten koste van een corner. • 77. Vallende kopbal Cahill naast • 76. Pablo Garcia (Uru) geel voor overtreding op Cahill• 73. Opvallende wissel Uruguay: Marcelo Zalayeta voor aanvoerder Recoba. Recoba was met zijn vrije trappen de meest gevaarlijke man bij Uruguay• 68. Dario Rodriguez (Uru) geel voor overtreding op Culina• 62. Australië heeft de controle over de wedstrijd. Na afleggen van Cahill mikt Bresciano over doel Uruguay• 55. Bresciano neemt afvallende bal op zijn slof. Schot gaat over. Australië wordt sterker• 54. Culina geel voor overtreding op Regueiro• 53. Schot Cahill via Carini net naast• 50. Morales kan vrij inkoppen uit corner Recoba. De Uruguyaanse spits kopt over• 47. Hachelijke situatie voor doel van Uruguay na indraaiende vrije trap van Bresciano• 46. Uruguay brengt bal in beweging in tweede helft

Rust: Australië leidt met 1-0. Met deze stand wordt het verlengen.

45. Diogo (Uru) geel voor overtreding op Kewell• 44. Regueiro (Uru) geel voor overtreding op Culina• 40. Vidmar krijgt geel na overtreding op Morales. Recoba schiet toegekende vrije trap over.• 35. DOELPUNT Australië scoort 1-0 via Bresciano die het voorbereidende werk van Kewell afrondt • 32. Hiddink grijpt al vroeg in. Wissel Australië: verdediger Popovic eruit, aanvaller Kewell erin• 28. Geel voor Popovic (Aus) na overtreding op Recoba• 24. Guillermo Rodriguez (Uru) maakt slaande beweging naar Cahill (Aus). Scheidsrechter Luis Medina Cantalejo ontgaat het• 21. Enorme kans voor Recoba na onachtzaamheid in verdediging Australië. Het schot gaat net naast het doel van Australië• 19. Schot Culina (Aus) van achttien meter na goede aanval gestopt door Carini• 17. Vrije trap Bresciano (Aus) meter over doel Uruguay • 14. Eerste schot op doel van Australië. Carini (Uru) heeft geen problemen met afstandschot Vidmar (Aus) • 8. Gevaarlijke vrije trap Recoba ten koste van corner onschadelijk gemaakt. Uit hoekschop kopt Lugano (Uru) net naast• 4. Schwarzer (Aus) heeft moeite met vrije trap Recoba (Uru), Morales (Uru) komt te kort voor rebound • 1. Australië neemt de aftrap

In Telstra Stadion in Sydney wordt om 20.00 uur plaatselijke tijd afgetrapt voor de tweede wedstrijd tussen Australië en Uruguay. Inzet is één plaats op het WK. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Uruguay.