Alle hens aan dek voor Roda JC: 'Met z'n allen gierend door de bocht'

Reacties

Roda JC Kerkrade kampt al lange tijd met financiële problemen en de coronacrisis bezorgt de club opnieuw grote zorgen over het voortbestaan. 'Het is alle hens aan dek nu', verzucht interim-directeur Karel Bouckaert.

Alle hens aan dek voor Roda JC: 'Met z'n allen gierend door de bocht'
© Pro Shots

Roda was net bezig om orde op zaken te stellen na sportief en financieel beroerde jaren, waarin een faillissement maar net afgewend kon worden. Er werd weer voorzichtig vooruit gekeken in Kerkrade en met de hulp van een groepje nieuwe investeerders was een begin gemaakt met het opnieuw optuigen van de organisatie. De aanstelling van Jeffrey van As als technisch directeur was een eerste stap op weg naar een toekomst waarin het bij Roda weer eens over voetbal kon gaan.

De uitbraak van het coronavirus zet voorlopig een streep door de mooie plannen. Nu het voetbal stilligt komt er bij Roda geen cent binnen. 'We gaan hier met z'n allen gierend door de bocht. Of niet. Alle scenario's zijn op dit moment te bedenken', zegt Bouckaert. 'We hebben onze plannen voor het volgende seizoen, voor de lange termijn, en die zijn goed. Maar je moet wel eerst zover zien te komen. De hamvraag is nu of de korte termijn Roda niet in de weg staat om de lange termijn in te kunnen vullen.'

Roda heeft bij het UWV een tijdelijke WW-uitkering aangevraagd voor spelers en overig personeel. Een positieve respons zou de club even lucht geven, maar meer ook niet. Bouckaert: 'We hopen dat alle crediteuren, iedereen die we geld verschuldigd zijn, voor nu rust en respijt kunnen opbrengen. Daarmee kunnen we tijd kopen. Maar dat is zo gemakkelijk niet. Iederéén zit nu in onzekerheid: ook de partijen die in beeld zijn om ons in beter vaarwater te krijgen, zitten nu zelf van de ene op de andere dag in de zorgen. Het coronavirus heeft een dusdanige impact op hun bedrijven, dat ze even helemaal geen tijd hebben om zich druk te maken over wat er op korte termijn met Roda moet gebeuren.'

Roda is niet de enige ploeg die financieel hard geraakt wordt door de coronacrisis. VI deed een steekproef in de Keuken Kampioen Divisie. Het resultaat daarvan lees je via VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.