Algemeen directeur Jan de Jong weg bij Feyenoord

Reacties

Feyenoord moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Jan de Jong maakt woensdagmiddag bekend dat hij de Rotterdamse club na twee jaar weer gaat verlaten.

Algemeen directeur Jan de Jong weg bij Feyenoord

Daarmee ziet Feyenoord in korte tijd opnieuw een directeur vertrekken. In maart werd al bekend dat technisch directeur Martin van Geel, inmiddels werkzaam bij Willem II, er na acht jaar mee ophield in De Kuip. Vier maanden later vertrekt dus ook De Jong.

Volgens De Jong is een verschil van inzicht met de raad van commissarissen de reden van zijn vertrek. 'Feyenoord staat voor een aantal belangrijke beslissingen aangaande de toekomst van de club. In een aantal van die te nemen beslissingen kan ik mij niet vinden.'

En dus legt De Jong zijn functie neer. 'Dat gebeurt vaker in de grote mensenwereld en zeker in het voetbal. Daar moet je ook niet te moeilijk over doen. Het verandert ook niets aan de liefde voor de club. Ik wens Feyenoord alle succes van de wereld', zegt hij op de website van de club.

De voormalig directeur van de NOS ging in november 2017 aan de slag bij Feyenoord als opvolger van Eric Gudde, die destijds naar de KNVB vertrok. 'Ik heb vervolgens bijna twee jaar met heel veel plezier bij Feyenoord gewerkt. Dat meen ik echt', aldus De Jong.

De rvc gaat nu op zoek naar een opvolger. 'We verwachten deze op redelijke termijn te kunnen vinden, maar daarover valt nu uiteraard nog niks te zeggen', zegt voorzitter Toon van Bodegom. 'Namens vele Feyenoorders wil ik Jan danken voor zijn vele inspanningen en zijn harde werken de afgelopen periode.'

VI's Martijn Krabbendam over de situatie in Rotterdam-Zuid.
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.