Alaba kiest beladen rugnummer van Ramos: 'Een eer voor mij'

Reacties

David Alaba is woensdag gepresenteerd bij Real Madrid. De Oostenrijker toverde een aantal Spaanse zinnen tevoorschijn en verraste met de keuze voor zijn rugnummer.

Alaba kiest beladen rugnummer van Ramos: 'Een eer voor mij'
© Pro Shots

De 29-jarige Alaba werd woensdag uitgebreid welkom geheten door Real-voorzitter Florentino Pérez. 'We verwelkomen vandaag een bijzondere voetballer. David is een Bayern München-legende en ik wil hem bedanken dat hij voor Real Madrid heeft gekozen. Voor hem is het een zeer speciale dag', aldus de president, die de afgelopen weken veel in het nieuws is vanwege pikante uitgelekte audiofragmenten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pérez maakte dan ook dankbaar gebruik van de gelegenheid om het belang van de supporters van Real te benadrukken. 'Wanneer grote spelers naar onze club komen, ontstaat er altijd hoop op een nieuw tijdperk. Ik wil van dit moment gebruik maken om te denken aan onze fans, zij zijn voor ons de motivatie in goede én slechte momenten. Zonder de fans is het voetbal niet hetzelfde.'

Vervolgens was het woord aan Alaba zelf, die in het Spaans zijn dank uitsprak voor het warme welkom. Daarna ging hij verder in het Engels. 'Het vervult me met trots om hier te staan en ik kijk ernaar uit om het shirt van Real op het veld te dragen', aldus de Oostenrijker, die vervolgens poseerde met zijn nieuwe tricot met rugnummer 4. Dat verraste de Spaanse media, omdat de suggestie was gewekt dat niemand voormalige nummer van Ramos zou overnemen.

'Ik heb het er met de club over gehad. Zij boden dit rugnummer aan, omdat er verder geen basisnummers beschikbaar waren. Ik weet welke betekenis dit nummer heeft en het is een eer voor mij om het te dragen. Het motiveert me enorm, het staat voor kracht en leiderschap', aldus Alaba, die zich realiseert dat het rugnummer van Ramos ook druk met zich mee brengt.

'Ramos heeft hier een decennium lang gespeeld en is een echte leider, dat weten we allemaal. Ik had graag met hem samengespeeld, maar hij is natuurlijk vertrokken. Zelf ben ik niet naar Madrid gekomen om mezelf te vergelijken met Ramos of andere spelers. Ik wil gewoon David Alaba zijn en het team helpen met mijn eigen kwaliteiten. Ik wil mezelf zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.