Alaba en Benzema bezorgen Real Madrid de Super Cup

Real Madrid heeft voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis de UEFA Super Cup gewonnen. In Helsinki bleek de Champions League-winnaar te sterk voor Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt: 2-0. David Alaba en Karim Benzema kwamen tot scoren; Benzema maakte zijn 324ste officiële doelpunt voor Real, passeerde Raúl op de eeuwige topscorerslijst en hoeft alleen nog Cristiano Ronaldo (450) voor zich te dulden.

© Imago
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Eintracht Frankfurt

Carlo Ancelotti hield zijn woord: Real Madrid startte met dezelfde opstelling als in de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool. Het was eigenlijk alleen de vraag hoe Eintracht precies zou aantreden. De van PSV overgekomen Mario Götze had een basisplaats in de eerste twee officiële wedstrijden van het seizoen, maar begon ditmaal op de bank. Hij kwam binnen de lijnen na een klein uur, toen Real met 1-0 aan de leiding ging. David Alaba maakte het openingsdoelpunt in de eerste helft en dat was gezien het spelbeeld een verdiende voorsprong.

Real was in het grootste gedeelte van de eerste helft de bovenliggende partij, al was de eerste serieuze kans voor Eintracht. In de veertiende minuut kwam een scherpe steekpass van Jesper Lindstrøm terecht bij Daichi Kamada, die plots opdook voor Thibaut Courtois. De doelman wachtte lang, ging op het juiste moment naar het gras en kwam als winnaar uit de één-op-één-situatie. Kort daarna leidde een goed uitgespeelde aanval van Real bijna tot de 1-0. Karim Benzema bediende Vinícius Júnior, wiens inzet door verdediger Tuta voor de lijn werd weggewerkt.

In de slotfase van de eerste helft zette Real weer aan. Acht minuten voor de pauze stoomde Vinícius op, trok hij het strafschopgebied in en zocht hij de verre hoek met een laag schot; doelman Kevin Trapp tikte de bal weg. Uit de daaropvolgende corner opende Real de score. Na de voorzet van Toni Kroos kopte Benzema de bal richting de tweede paal; Casemiro knikte terug naar de doelmond, waar Alaba ongehinderd kon afwerken. Een schot van Benzema na een magnifieke breedtepass van Kroos tussen meerdere verdedigers zeilde naast, waardoor het voor de rust bij 1-0 bleef.

Na een uur spelen kon Casemiro er 2-0 van maken, maar zijn poeier spatte uiteen op de lat. Een inzet van Eintracht-buitenspeler Ansgar Knauff met de buitenkant van de voet miste de juiste kracht om Courtois te verrassen. De Duitsers hadden wel enkele dreigende momenten in de wedstrijd, maar misten de stootkracht om Real echt pijn te doen. Halverwege de tweede helft bepaalde Benzema de eindstand. Vinícius werd op de linkerflank gelanceerd en bediende de spits; Trapp kreeg te laat zicht op het schot van Benzema en liet de bal onder zich door gaan.