Al-Sadd bevestigt vertrek Xavi naar Barcelona

Reacties

Barcelona heeft de opvolger van Ronald Koeman zo goed als binnen. Zoals verwacht keert Xavi terug in Camp Nou. De 41-jarige oud-speler komt over van Al-Sadd, waar hij sinds zijn afscheid als speler in 2019 zijn eerste meters als hoofdtrainer maakte.

Al-Sadd bevestigt vertrek Xavi naar Barcelona
© Pro Shots

Xavi werd na het ontslag al Koeman al direct genoemd als meest voorname kandidaat om Koeman op te volgen. De voormalige spelbepaler had in Qatar nog een contract tot medio 2023. Barcelona heeft een afkoopsom moeten betalen om deze verbintenis af te kopen, zo meldt Al-Sadd in een statement. De club wenst Xavi succes voor zijn nieuwe avontuur.

Barcelona heeft de komst van Xavi nog niet bevestigd, maar niets staat een terugkeer nu meer in de weg. Xavi heeft immers al duidelijk gemaakt dat hij graag aan de slag wil gaan bij zijn geliefde club. Als speler vierde de 133-voudig international van Spanje tal van successen in Camp Nou, met onder meer acht landstitels en vier eindzeges in de Champions League.

Als trainer moet Xavi ervoor zorgen dat de successen nu ook terugkeren bij Barcelona. De laatste landstitel dateert van 2019 en de laatste Champions League-winst van 2015. De Copa del Rey die Koeman afgelopen seizoen veroverde, was lang niet genoeg om de eeuwige honger in Camp Nou naar prijzen te stillen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.