Al Hilal de nieuwe club voor Aad de Mos

Aad de Mos gaat aan de slag in Saudi-Arabië. De Nederlandse coach tekent bij Al Hilal een contract voor drie maanden. Hij is de opvolger van de Roemeen Balaci, die dit weekeinde werd ontslagen.

Al Hilal de nieuwe club voor Aad de Mos

De Mos vertrekt woensdag naar Riyad om de samenwerking met een handtekening te bezegelen. 'Ik moet ter plekke nog wat dingentjes afhandelen', houdt De Mos een kleine slag om de arm. Er ligt in de Saudische hoofdstad een contract te wachten voor drie maanden met een optie voor nog een jaar. 'Twee weken geleden had ik in Amsterdam een onderhoud met de prins Abdullah Bin Mosaad, die bij Ajax en Arsenal in de keuken wilde kijken. Het is dit weekeinde in een stroomversnelling gekomen na het gelijkspel tegen de nummer laatst.'

Het 1-1 gelijkspel tegen Al Nijmeh betekende namelijk het einde voor Ilie Balaci. De Roemeen, die half november werd aangesteld als opvolger van Francesco Maturana, werd verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten. Bij Al Hilal zijn Andrei Kantjelskis, Patrick Suffo en de Saudische spelmaker Nawaf Al Temyat de bekendste spelers.

Met nog vier wedstrijden voor de boeg staat Al Hilal tweede in de competitie. 'Maar dat is een vertekenend beeld omdat ze een paar wedstrijden meer hebben gespeeld', aldus De Mos. De Nederlandse coach is ook gehaald met het oog op de Aziatische Champions League. De voorrondes beginnen komende week in Dubai.

De Mos neemt de Belgische (herstel)trainer Jan van Winckel mee naar het Midden-Oosten. Als beide partijen ook na de drie maanden verder willen gaan, komt daar een Nederlandse of Belgische assistent-trainer bij.

Bekijk hier al onze video's