AFC Bournemouth mag zich voor even de nummer zes van de Premier League noemen dankzij een zege op Huddersfield Town. Brighton & Hove Albion en West Ham United zagen invallers scoren.

AFC Bournemouth
2 - 1
Huddersfield Town

Nathan Aké had een basisplaats bij AFC Bournemouth, dat thuis speelde tegen Huddersfield Town. Bij de bezoekers begon Terence Kongolo, terwijl Juninho Bacuna en Rajiv van La Parra niet tot de wedstrijdselectie behoorden. Dankzij een dodelijk duo stond Bournemouth halverwege de eerste helft al met 2-0 voor. In de vijfde minuut opende Callum Wilson op aangeven van Ryan Fraser de score en in de 22ste minuut waren de rollen omgedraaid bij het tweede doelpunt van The Cherries.

Zeven minuten voor rust kwam Huddersfield Town terug in de wedstrijd door een rake kopbal van Kongolo. In de tweede helft werd er niet meer gescoord in het Vitality Stadium, waardoor AFC Bournemouth naar de zesde plaats in de Premier League steeg. De ploeg van manager Eddie Howe heeft 23 punten uit vijftien duels, dertien meer dan nummer zeventien Huddersfield Town.

Brighton & Hove Albion
3 - 1
Crystal Palace

Ook bij het duel tussen Brighton & Hove Albion en Crystal Palace stonden er twee Nederlanders in de basis: Davy Pröpper aan de kant van de thuisclub, Patrick van Aanholt bij de bezoekers. De bezoekers in het American Express Community Stadium kregen een zeer spectaculaire eerste helft voorgeschoteld. Nadat Glenn Murray in de 24ste minuut voor 1-0 had gezorgd door een strafschop te benutten, kreeg Brighton vier minuten later een flinke tegenvaller te verwerken toen Shane Duffy een directe rode kaart kreeg.

Manager Chris Hughton van de thuisclub greep in en bracht met Leon Balogun een centrale verdediger om het gemis van Duffy op te vangen en dat bleek een gouden zet. Een minuut later schoot Balogun na een hoekschop de 2-0 binnen. Hughton wisselde sowieso goed, want tien minuten voor rust bracht hij Florin Andone als vervanger voor de geblesseerde Murray en op slag van rust maakte de Roemeense invaller na een lange rush de 3-0. Brighton & Hove Albion was uiterst koel in de afronding, want het was Crystal Palace dat het meeste balbezit had en ook de meeste doelpogingen. Met elf tegen tien gingen de bezoekers echter hard onderuit.

Negen minuten voor tijd redde Luka Milivojevic de eer nog wel namens de bezoekers door een penalty raak te schieten, maar spannend werd het niet meer. Door de overwinning heeft Brighton & Hove Albion nu 21 punten uit vijftien duels, waarmee het tiende staat in de Premier League. Crystal Palace is met twaalf punten de nummer vijftien.

West Ham United
3 - 1
Cardiff City

Cardiff City ging net als Crystal Palace hard onderuit, maar de club uit Wales was wel als eerste heel dicht bij een doelpunt. Tien minuten voor rust kregen de bezoekers namelijk een strafschop, maar doelman Lukasz Fabianski voorkwam de treffer van Joe Ralls. Vijf minuten later zat het West Ham niet mee, want Marko Arnautovic moest de strijd geblesseerd staken. Lucas Pérez kwam als zijn vervanger binnen de lijnen en dat bleek een gouden wissel.

De van Arsenal afkomstige Spanjaard opende in de 49ste minuut de score en vijf minuten later was hij opnieuw trefzeker. Na ruim een uur besliste Michail Antonio de wedstrijd definitief in het voordeel van de thuisclub door er 3-0 van te maken. Het slotakkoord was voor invaller Josh Murphy, die diep in de extra speeltijd de eindstand bepaalde op 3-1. West Ham United stijgt door de zege naar de twaalfde plaats, terwijl Cardiff City zestiende staat.