Aké straalt aan het einde van perfect seizoen: 'Dit is onwerkelijk'

Reacties

Nathan Aké kan zijn geluk niet op met het winnen van de Champions League. Voor de Nederlander voelde de overwinning op Internazionale als de kroon op het werk.

Aké straalt aan het einde van perfect seizoen: 'Dit is onwerkelijk'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Internazionale
Internazionale

Aké deed negentig minuten mee tegen Inter, waar veel voetbalvolgers misschien een basisplaats voor Kyle Walker hadden verwacht, en was de speler die de meeste balcontacten had van alle spelers op het veld (95). Na afloop stond hij met een grote glimlach op zijn gezicht de pers te woord.

'Dit is onwerkelijk', glunderde Aké. 'We hebben hier hard voor gestreden. Twee jaar geleden lukte het niet, maar nu gelukkig wel.' In 2021 deed Aké ook mee in de Champions League-finale, die met 1-0 verloren werd. Zaterdagavond pakte Manchester City bij zijn tweede kans wél het goud.

Gemakkelijk ging het echter niet tegen Inter. 'Dat kwam door meerdere factoren', analyseerde Aké. 'Inter is een goed team dat het ons lastig maakte, maar wij speelden eerlijk gezegd ook niet onze beste wedstrijd. Aan de bal was het niet goed genoeg. We creëerden een paar kansen, maar niet voldoende. Inter werd na rust een paar keer gevaarlijk. Ederson, Rúben Días en John Stones waren geweldig.'

Met het winnen van de Champions League werd City de tiende ploeg ooit die de treble won. 'Dit was honderd procent zeker een perfect seizoen', besloot Aké. 'Het was al geweldig met het kampioenschap en de beker, maar dit is de prijs die iedereen wil winnen. Dat is ons nu gelukt. En nu? Nu gaan we genieten.'

Aké kan niet lang in de feestmodus blijven: hij wordt snel bij het Nederlands elftal verwacht. Woensdag speelt de ploeg van Ronald Koeman in de Nations League tegen Kroatië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.