Aké start in eerste oefenduel van Man City

Reacties

Nathan Aké heeft een basisplaats voor de eerste oefenwedstrijd van Manchester City richting het nieuwe seizoen. De Nederlander staat samen met Rúben Dias in het hart van de defensie tegen Preston North End.

Aké start in eerste oefenduel van Man City
© Pro Shots

Aké heeft de laatste jaren niet bijzonder veel gespeeld in Engeland. Afgelopen seizoen kwam hij tot slechts tien duels in de Premier League, toch nam de inmiddels vertrokken bondscoach Frank de Boer hem mee naar het EK. Aké speelde twee wedstrijden op het eindtoernooi, hij viel in tijdens de groepswedstrijden tegen Oekraïne en Oostenrijk.

Manchester City heeft geen heel uitgebreid oefenprogramma aangekondigd, tot overmaat van ramp ging het oefenduel met Troyes niet door. Manchester City wilde niet naar Frankrijk afreizen, nu de quarantaineregels in Engeland zijn aangescherpt. Naast de oefenwedstrijd tegen Preston North End is vooralsnog alleen Barnsley gestrikt als sparringpartner.

Dinsdagavond volgt dus de eerste test voor de kampioenen van manager Pep Guardiola, die nog lang niet over al zijn spelers kan beschikken. Zo zijn bijvoorbeeld Aymeric Laporte, John Stones, Kyle Walker, Raheem Sterling en Kevin De Bruyne er nog niet bij.

Aké krijgt wel een kans, Philippe Sandler moet het doen met een plek op de bank. Opvallend is verder de basisplek van Iker Pozo, die het vorige seizoen als huurling doorbracht bij FC Eindhoven. Bij Preston North End heeft Sepp van den Berg een basisplek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De sterren van Manchester City keerden deze zomer terug op de club

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.