Aké met toptransfer naar Manchester City bij duurste Nederlanders ooit

Reacties

Manchester City heeft Nathan Aké binnen. De Oranje-international is voor naar verluidt 44 miljoen euro overgenomen van AFC Bournemouth en heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract.

Aké met toptransfer naar Manchester City bij duurste Nederlanders ooit
© Pro Shots

De deal komt allesbehalve als een verrassing. City werd al geruime tijd in verband gebracht met de 25-jarige Aké en donderdag kon VI al melden dat The Citizens tot actie waren overgegaan. Er werd een akkoord bereikt over een transfersom met Bournemouth, dat is gedegradeerd uit de Premier League, en ook met Aké zelf wist City het eens te worden.

Met zijn toptransfer keert Aké terug in de Engelse top. De mandekker vertrok als jonge jongen vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord naar Chelsea, waar hij niet verder kwam dan zeventien competitiewedstrijden. Hij ging in 2016 naar Bournemouth, eerst op huurbasis en een jaar later definitief, en ontwikkelde zich daar tot een van de betere verdedigers uit de Premier League.

Manchester City zat afgelopen seizoen dun in de verdedigers. Zeker toen Aymeric Laporte in de ziekenboeg zat, was het vaak passen en meten voor Guardiola. Aké geeft de coach meer mogelijkheden. Met zijn prijskaartje van 44 miljoen euro heeft Aké alleen Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Frenkie de Jong voor zich als Nederlanders die voor nog meer geld werden verkocht. 

Toptransfer Aké: vier redenen waarom Guardiola voor de Oranje-international gaat
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.