Aké beslist FA Cup-kraker in Manchester

Reacties

De vierde ronde van het FA Cup-toernooi is het eindpunt geworden van Arsenal. Manchester City maakte een einde aan de hoop van The Gunners.

Aké beslist FA Cup-kraker in Manchester
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Arsenal
Arsenal

Bij de loting voor de vierde ronde van het FA Cup-toernooi waren Manchester City en Arsenal aan elkaar gekoppeld. De kraker was ook een volgend treffen tussen de goed bevriende managers Pep Guardiola en Mikel Arteta. De tweede had als assistent de kneepjes van het vak geleerd van de eerste voor hij bij The Gunners op eigen benen ging staan.

De balans bij de onderlinge confrontaties sloeg door in de richting van Guardiola, die als manager vijf van de zes duels met zijn landgenoot won. Maar de huidige stand in de Premier League en die ene zege van Arteta – in de strijd om de FA Cup – boden vertrouwen voor Arsenal op een goede afloop.

Ondanks de nodige wisselingen toonde Arsenal zich in de eerste helft ook de gevaarlijkste ploeg. Manchester City, dat wel in de nagenoeg sterkste opstelling aantrad, bleef een tegentreffer bespaard. Na ruim een uur grepen The Citizens de macht. Na een knal van invaller Julian Alvárez tegen de paal kwam de bal via Jack Grealish bij Nathan Aké. De Oranje-international schoof de bal met rechts in de verre hoek buiten bereik van Arsenal-doelman Matt Turner.

De zeldzame treffer van Aké bleek doorslaggevend. Arsenal was niet bij machte de schade te repareren, zodat leerling Arteta andermaal zijn meerdere moest erkennen in meester Guardiola. Dit keer ook in de strijd om de FA Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.