Ajax ziet in Heitinga beoogde assistent van Schreuder

Reacties

John Heitinga is een belangrijke kandidaat om assistent-trainer van Alfred Schreuder te worden bij Ajax. De Amsterdammers zijn in gesprek met de 39-jarige trainer van Jong Ajax over een rol in de technische staf bij het eerste elftal.

Ajax ziet in Heitinga beoogde assistent van Schreuder
© Pro Shots

Heitinga was afgelopen winter ook al mee met Ajax op trainingskamp in Marbella. In de zoektocht naar een nieuwe rechterhand voor Schreuder is de clubleiding nu uitgekomen bij de oud-international. Heitinga is sinds juli 2021 trainer van Jong Ajax.

René Meulensteen was eveneens in beeld om Schreuder te assisteren, maar de 58-jarige Brabander lijkt zijn rol als assistent-bondscoach bij de Australische nationale ploeg niet te willen opgeven. Meulensteen is sinds 2018 de rechterhand van bondscoach Graham Arnold.

Ajax is op zoek naar een nieuwe assistent voor Schreuder, om zo de technische staf op te schudden en voor meer harmonie met de selectie te zorgen. Uit een gesprek met mental coach Joost Leenders bleek dat er in de spelersgroep onvrede heerste over het functioneren van de staf.

Met de toetreding van Heitinga, zal Ajax vrijwel zeker afscheid nemen van Matthias Kaltenbach (37). De Duitse assistent-trainer was sinds de zomer werkzaam bij de Amsterdammers. Kaltenbach is een oude bekende van Schreuder, die bij 1899 Hoffenheim met hem samenwerkte. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.