Ajax wint ondanks goal Brobbey niet bij afsluiting oefencampagne

Reacties

Ajax heeft daags na de nederlaag tegen PSV gelijkgespeeld tegen Almere City FC. In het oefenduel kwam Brian Brobbey tot scoren. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Ajax wint ondanks goal Brobbey niet bij afsluiting oefencampagne
© Pro Shots

De Amsterdammers traden zo'n zestien uur na het laatste fluitsignaal bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal al aan in Almere. Dat gebeurde met veel spelers die zaterdagavond reserve waren. Aanwinsten Francisco Conceição en Brobbey hadden een basisplaats, net als Calvin Bassey. Laatstgenoemde viel in tegen PSV en kreeg veertien minuten na zijn entree rood voor een harde overtreding. Tegen Almere kwam de verdediger tot 62 speelminuten, waarna hij gewisseld werd voor Kik Pierie.

Ajax profiteerde in de 35ste minuut van dramatisch uitverdedigen van Almere. Na slordig balverlies van de thuisploeg werd Brobbey snel gelanceerd. De spits werkte oog in oog met doelman Nordin Bakker koeltjes af: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door een goal van Joey Jacobs kwam Almere vroeg in de tweede helft terug tot 1-1. De 22-jarige verdediger kopte de voorbij Remko Pasveer. In de fase daarna werd veel gewisseld. Alfred Schreuder haalde Brobbey net als Bassey na ruim een uur naar de kant en Conceição bleef tot de 75ste minuut staan. Zo werd ritme opgebouwd op weg naar de Eredivisie-start. Gescoord werd er niet meer in de slotfase.

Voor Ajax begint het nieuwe Eredivisie-seizoen zaterdag met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Almere speelt bij de start van de Keuken Kampioen Divisie uit tegen VVV-Venlo.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.