Ajax wil verder met reservedoelman Remko Pasveer

Reacties

Ajax wil graag verder met doelman Remko Pasveer. De 39-jarige doelman, die later dit jaar de leeftijdsgrens van veertig passeert, heeft een aanbieding voor een contractverlenging ontvangen.

Ajax wil verder met reservedoelman Remko Pasveer
© Pro Shots

Pasveer kwam dit seizoen tot vijftien Eredivisie-optredens, maar raakte na de jaarwisseling zijn basisplek kwijt aan winteraanwinst Gerónimo Rulli. Desalniettemin hoopt Ajax het contract van de doelman met een jaar te verlengen. De huidige verbintenis loopt komende zomer af.

Pasveer maakte halverwege 2021 transfervrij de overstap van Vitesse naar Ajax. In Amsterdam kwam hij tot 49 officiële optredens in het eerste elftal. In het verleden was hij tevens actief voor FC Twente, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en PSV. Daarnaast is Pasveer tweevoudig international van het Nederlands elftal. Afgelopen WK was hij ook van de partij, maar maakte hij geen minuut voor Oranje.

Ajax legde afgelopen transferperiode vele miljoenen op tafel voor Rulli en sindsdien staat de Argentijn onder de lat. 'Ik snap natuurlijk heel goed dat het voor Pasveer een vervelende situatie is', vertelde Rulli in een interview. 'Hij was de eerste doelman en nu sta ik onder de lat. Je moet geduldig zijn, maar tegelijkertijd wel elke dag gas blijven geven. Dat doet Pasveer en hij is echt goed. Daar leer ik ook van en we hebben goed contact met elkaar. Ze hebben me goed opgevangen, dat waardeer ik aan Pasveer en Stekelenburg.'

Spelersprofiel

R. Pasveer


Geboortedatum:
8 november 1983
Leeftijd:
40
Geboorteplaats:
Enschede
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
88 kg
Huidige club:
Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.