Ajax wil Van der Gaag als trainer van beloftenploeg

Reacties

Mitchell van der Gaag kan bij Ajax terugkeren als trainer in het Nederlandse voetbal. De landskampioen ziet in de dit seizoen bij NAC opgestapte oefenmeester de opvolger van Michael Reiziger, die als assistent bij het eerste elftal aan de slag gaat.

Ajax wil Van der Gaag als trainer van beloftenploeg

Namens Ajax benaderde technisch directeur Marc Overmars Van der Gaag onlangs. De in Portugal woonachtige coach en de Amsterdammers zijn met elkaar in gesprek over een tweejarige verbintenis. Ajax ziet in de ex-speler van onder andere PSV en FC Utrecht een trainer die jonge spelers beter kan maken en die hen wegwijs kan maken in het betaalde voetbal.

Van der Gaag kende een slecht seizoen bij NAC Breda. Hij besloot vorige zomer zijn loopbaan bij de Brabanders te vervolgen na twee succesvolle jaren bij Excelsior. Verschillende Nederlandse clubs wilden Van der Gaag vorige zomer aanstellen, maar hij koos voor een hereniging met de man die hem naar Nederland (bij FC Eindhoven) haalde, technisch directeur Hans Smulders. Het bleek een ongelukkige keuze. Van der Gaag kreeg NAC niet aan de praat, zag Smulders vertrekken en besloot uiteindelijk ook zelf op te stappen. Onder zijn opvolger Ruud Brood slaagde NAC er niet in degradatie af te wenden.

De afgelopen periode meldden verschillende binnen- en buitenlandse clubs zich voor de 47-jarige trainer. Een terugkeer naar Nederland leek Van der Gaag uit te sluiten, maar de door Ajax geboden kans om in de keuken van een topclub te kunnen kijken en werken, heeft hem op andere gedachten gebracht. Als beide partijen tot een akkoord komen over de laatste details zal Van der Gaag volgend seizoen zijn vorige twee werkgevers Excelsior en NAC in de Keuken Kampioen Divisie treffen. Winston Bogarde en René Stam blijven aan als assistent bij de Amsterdamse beloftenploeg. Er zal waarschijnlijk nog een assistent aan de staf bij Jong Ajax worden toegevoegd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.