Ajax wil Tadic terughalen naar Nederland

Reacties

Dusan Tadic staat voor een terugkeer naar de Eredivisie. De 29-jarige aanvallende middenvelder, die momenteel met zijn land Servië deelneemt aan het WK in Rusland, heeft met Ajax een mondeling akkoord bereikt over een vierjarig contract.

Ajax wil Tadic terughalen naar Nederland

Volgens De Telegraaf begeeft de transfer zich in de laatste fase. Woensdag zijn directeur spelerszaken Marc Overmars en financieel directeur Jeroen Slop in het vliegtuig gestapt naar Engeland om de deal rond te maken. De clubleiding moet in gesprek met Southampton, waar Tadic nog een doorlopend contract heeft.

Aangezien de voormalige speler van onder meer FC Groningen en FC Twente in Engeland een gelimiteerde transfersom in zijn contract heeft opgenomen, lijkt weinig een overgang naar Amsterdam meer in de weg te staan. Naar verluidt moet Ajax ruim 17 miljoen euro betalen om de Servisch international in te lijven. Daarmee zou Tadic direct de duurste aankoop worden in de geschiedenis van de club.

Tadic, die ook als aanvaller uit de voeten kan, wordt gezien als opvolger van Hakim Ziyech. De Marokkaanse spelverdeler verwacht op korte termijn zijn overgang naar AS Roma te beklinken. Woensdag liet trainer Erik ten Hag nog weten dat hij zijn selectie in elke linie hoopt te versterken. Met de komst van Tadic (middenveld) en Lisandro Magallan (verdediging) hoopt Ajax op korte termijn twee aanwinsten te kunnen presenteren.

'De Ligt en De Jong hebben bij Ten Hag aangegeven bij Ajax te willen blijven'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.