Ajax wil streep door seizoen: Overmars fel over beslissing KNVB

Reacties

Ajax baalt van het voornemen van de KNVB om het Eredivisie-seizoen gewoon uit te spelen. De koploper van de Eredivisie had graag gezien dat er een streep door het restant van het voetbaljaar was gegaan, nu het er niet naar uitziet dat de zorgen om het coronavirus snel voorbij zullen zijn.

Ajax wil streep door seizoen: Overmars fel over beslissing KNVB
© Pro Shots

Dinsdag maakte premier Mark Rutte bekend dat er tot zeker 1 juni niet gevoetbald mag worden in Nederland. Woensdag volgde een topoverleg van de UEFA, dat besloot om de deadline voor het einde van het seizoen te verzetten. De Europese bond wilde eerst dat alle competities voor 30 juni afgerond zouden worden; nu wordt zomervoetbal gezien als een mogelijkheid. 3 augustus geldt als de nieuwe streefdatum voor het einde van de competities.

De KNVB heeft aangegeven dat het na deze beslissing van de UEFA wil proberen om het Eredivisie-seizoen af te ronden. Dat is volgens Overmars geen goede beslissing. 'Waarom gaat het op dit moment over geld en niet over de volksgezondheid?', vraagt de directeur voetbalzaken zich af in gesprek met De Telegraaf. 'Ik had gehoopt dat de KNVB een zelfstandige beslissing zou nemen, maar in plaats daarvan verschuilt men zich achter de UEFA.'

Overmars is geïrriteerd en geeft aan dat clubs in Nederland niet zo afhankelijk zijn van de tv-gelden als clubs uit de topcompetities. Net als deze clubs heeft ook de UEFA er in financieel opzicht baat bij dat de competities uitgespeeld worden. 'Ik vergelijk de UEFA en de KNVB op dit moment een beetje met de Amerikaanse president Donald Trump van een week geleden: de economie is belangrijker dan het coronavirus. Hallo! Er gaan in Nederland elke dag meer dan honderd mensen dood aan de gevolgen van het coronavirus', besluit Overmars.

In de Eredivisie moeten nog acht volledige speelronden afgewerkt worden. Bovendien wacht voor Ajax nog een inhaalduel bij FC Utrecht. Overmars benadrukt dat zijn standpunt niets te maken heeft met het feit dat de Amsterdammers nu bovenaan staan in de Eredivisie. 'Spelen is nu gewoon onverantwoord.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.