Ajax wijst verzoek FC Twente af: 'Duel gewoon op De Toekomst'

Reacties

Ajax is niet van plan om de wedstrijd van de beloften tegen FC Twente te verplaatsen naar de Johan Cruijff Arena. Dit bevestigt een woordvoerder van de club aan VI.

Ajax wijst verzoek FC Twente af: 'Duel gewoon op De Toekomst'

Vrijdag staat de formatie uit Enschede tegenover Jong Ajax en voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie is de wedstrijd op De Toekomst de eerste kans om kampioen te worden op het tweede niveau.

De kampioenswedstrijd is uiteraard in trek bij de fans van FC Twente en de supportersvereniging van De Tukkers klaagde dan ook toen bekend werd dat Ajax 185 uitkaarten beschikbaar stelde. 'Als onze club terug kan keren naar het niveau waar wij horen, dan horen wij daar bij te zijn. En niet in een uitvak met een capaciteit van 185 man op een amateurcomplex', is te lezen op de social media-pagina van Vak-P.

FC Twente diende een verzoek in om de wedstrijd te verplaatsen naar de Johan Cruijff Arena, maar daar gaat Ajax niet in mee. 'Wij blijven bij onze eerdere verklaring en gaan ervan uit dat de wedstrijd gewoon op De Toekomst wordt afgewerkt. We zijn op de hoogte van het verzoek, maar we gaan niet in De Arena spelen.'

Ajax laat tevens weten dat het voldoet aan de eisen die de KNVB stelt. 2,5 procent van de beschikbare kaarten moeten voor uitsupporters bestemd zijn. Met de 185 beschikbaar gestelde kaarten zit Ajax ruim boven dat percentage. Bij een vol uitvak is De Toekomst vrijdagavond voor 8,8 procent gevuld met FC Twente-supporters.

Inmiddels is via diverse bronnen te lezen dat een grote groep FC Twente-supporters af zal reizen naar Amsterdam, ook als ze geen kaartje voor de wedstrijd Jong Ajax - FC Twente hebben. Mochten die geruchten concreet worden, wordt de kwestie bij de politie en gemeente Amsterdam neergelegd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Jong Ajax
Meer over Jong Ajax
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.