Ajax werkt mee aan verhuur begeerde Noa Lang

Reacties

Ajax is van plan om Noa Lang tot het einde van het seizoen te verhuren. Meerdere clubs uit de Eredivisie hebben serieuze belangstelling voor de talentvolle vleugelaanvaller.

Ajax werkt mee aan verhuur begeerde Noa Lang
© Pro Shots

De twintigjarige Lang maakte in de laatste weken voor de winterstop nog heel wat minuten in het eerste elftal van Ajax, door blessures van concurrenten Quincy Promes, David Neres én Zakaria Labyad. Promes is inmiddels weer helemaal fit en Neres is op de weg terug. Bovendien trok Ajax deze maand met Ryan Babel nog een extra optie voor de voorhoede aan.

Ajax begrijpt dat het voor de ontwikkeling van Lang belangrijk is dat de aanvaller speelminuten op het hoogste niveau blijft maken en is daarom bereid om mee te werken aan een verhuur. Een van de clubs met interesse is FC Twente. In de uitwedstrijd van Ajax tegen de Tukkers maakte Lang begin december nog een hattrick.

Lang speelde tot dusver dertien officiële duels in het eerste elftal van Ajax, waarvan negen in het lopende seizoen. Hij moest lang wachten op zijn kans. 'Het is heel moeilijk om geduldig te blijven, omdat ik voel dat ik er klaar voor ben', zei de jongeling eind november, na de uitwedstrijd tegen Lille in de Champions League, tegen VI. 'Ik ben hiervoor gemaakt en nu moet ik steeds meer schijt krijgen. De tijd is aangebroken dat ik moet laten zien. Ik wil in Ajax 1 spelen en hopelijk krijg ik de komende tijd de kans.'

Het contract van Lang in Amsterdam loopt na dit seizoen nog een jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Meer N. Lang
Meer over N. Lang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.