Ajax werd niet warm van poging van Arsenal: 'Erg bedankt voor het bod'

Reacties

Ook Arsenal was in de zomer in de markt voor Lisandro Martínez, bevestigt Edwin van der Sar. Ajax werd echter niet warm van de biedingen uit Londen. Uiteindelijk ging het Manchester United van Erik ten Hag aan de haal met de verdediger.

Ajax werd niet warm van poging van Arsenal: 'Erg bedankt voor het bod'
© Pro Shots

VI meldde in de zomer al dat Arsenal biedingen van 25 miljoen euro en 40 miljoen euro (inclusief bonussen) had uitgebracht. Manchester United betaalde later een bedrag van 57,37 miljoen euro, dat kan oplopen tot 67,37 miljoen euro. 'Arsenal meldde zich eerder voor Lisandro. Door de hoogte van dat bod zeiden we: "Erg bedankt voor het bod, maar we houden de speler liever dan dat we beginnen aan een onderhandeling"', blikt Van der Sar terug in gesprek met The Athletic.

© Pro Shots

Het contact met Manchester United was iets warmer. 'We hadden elkaar in de loop der jaren al gesproken over Daley Blind en Donny van de Beek. Mijn taak is om de beste beslissingen voor Ajax te nemen.' En dus werd Martínez voor een grote som geld verkocht. Manchester United betaalde later nog eens 95 tot maximaal 100 miljoen euro voor Antony. 'Het zijn goede spelers. Erik kende ze al, ze passen in zijn speelstijl', weet Van der Sar.

'Hij wilde ze hebben, maar wij wilden ze niet kwijt. Dan hang je er een hoog prijskaartje aan. Als je een speler echt wilt hebben, dan ben je waarschijnlijk bereid om wat meer te betalen. We hebben op eerlijke wijze onderhandeld met Richard Arnold en John Murtough, dat is het', stelt de algemeen directeur, die als keeper jarenlang voor Manchester United uitkwam. 

Martínez heeft de twijfels in Engeland overwonnen, merkt Van der Sar op. 'Trainers willen graag spelers met wie ze goed kunnen samenwerken. Erik wil spelers die zijn speelstijl kunnen uitvoeren en Martínez heeft bewezen wat hij kan. Er waren aanvankelijk twijfels, maar met zijn agressiviteit en vermogen om het spel te lezen compenseert hij ruimschoots wat hij ontbeert qua lengte.'

'Antony is nog jong en heeft veel potentie', voegt Van der Sar daaraan toe. 'We hadden hem graag nog een jaar bij de club gehouden. Er was geen bittere noodzaak om hem te verkopen, want we hadden geld op de bank staan, maar de transfersom werd zó hoog… We probeerden het onderste uit de kan te halen. United heeft nu een potentiële wereldster. '

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.