Ajax walst in oefenduel over Willem II heen, hattrick Siem de Jong

Reacties

Ajax heeft woensdagmiddag in een besloten oefenduel met 6-1 gewonnen van Willem II. Siem de Jong eiste op De Toekomst de aandacht op door liefst drie keer te scoren.

Ajax walst in oefenduel over Willem II heen, hattrick Siem de Jong
© Pro Shots

De Jong moest zich dit seizoen in de Eredivisie en de Champions League tevreden stellen met een paar korte invalbeurten, maar kreeg woensdag de kans zich uit te leven als basispeler aan de zijde van mannen als Klaas Jan Huntelaar en Zakaria Labyad, die afgelopen zondag ook al mocht opdraven tegen FC Utrecht.

Daarbij zal Huntelaar ongetwijfeld ook op een doelpunt hebben geaasd, maar het waren De Jong en Labyad die Ajax in het eerste half uur een comfortabele 2-0 voorsprong bezorgden. Paul Gladon deed daarna vanaf de stip wat terug, voordat Ajax via De Jong, Hassane Bandé en Damjan Dostanic uitliep naar een 6-1 zege.

Coremans
Ook Sparta Rotterdam greep de interlandperiode aan om te oefenen, tegen NEC. Daarbij maakte de geschorste Tim Coremans zijn rentree onder de lat. Foutloos verliep die niet want Coremans liet in de tweede helft een voorzet uit zijn handen glippen, waarvan Thomas Beekman profiteerde: 3-3. NEC won uiteindelijk met 3-4.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.