Ajax vult nieuwe rol in met Kreek

Reacties

Ajax heeft Michel Kreek aangesteld als loan coach. De 52-jarige Amsterdammer zal de komende twee seizoenen in die rol de begeleiding van verhuurde spelers op zich nemen.

Ajax vult nieuwe rol in met Kreek
© Pro Shots

De voorbije twee seizoenen was Kreek als assistent-trainer werkzaam bij Jong Ajax. Hij begon als rechterhand van John Heitinga, die na zijn overstap naar de hoofdmacht werd vervangen door Dave Vos. Kreek was de vijftien jaar daarvoor in Amsterdam werkzaam als jeugdtrainer en werd in 2019 aangesteld als coördinator van de jeugdopleiding.

'Deze nieuwe functie is belangrijk. Als Ajax spelers verhuurt dan is dat met het oog op de toekomst. Het dient een doel. Met Michel hebben we nu een vaste contactpersoon die vanuit Ajax de spelers nauwlettend volgt en in contact blijft met zowel de clubs als met de spelers', zegt directeur voetbalzaken Sven Mislintat op de clubsite over de nieuwe rol van de 114-voudig Ajacied.

Naast zijn rol als loan coach legt de eenmalig international zich toe op het behalen van zijn UEFA Pro Licentie. De daarbij behorende stage werkt hij af bij SC Heerenveen, waar hij deel uitmaakt van de staf van hoofdtrainer Kees van Wonderen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.