Ajax Vrouwen houdt zicht op plek in Champions League

Reacties

Ajax Vrouwen is het seizoen begonnen met een Europese overwinning. Het Zweedse Kristianstads DFF werd donderdagmiddag in Denemarken verslagen, waardoor Ajax naar de finaleronde van de eerste voorronde gaat.

Ajax Vrouwen houdt zicht op plek in Champions League
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 1
Kristianstad
Kristianstad

Voor Ajax was het de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, de competitie begint immers pas in september. De Amsterdammers moesten er meteen staan, een verliesbeurt zou meteen het einde van het Champions League-avontuur betekenen.

Dat doemscenario hing in de lucht, omdat in de negentiende minuut Évelyne Viens scoorde namens Kristianstads. In de tweede helft zette Ajax het echter recht via Victoria Pelova, Eshly Bakker en Chasity Grant.

Door de overwinning speelt Ajax in de finale tegen de winnaar van de andere halve finale, tussen thuisclub Fortuna Hjørring en Eintracht Frankfurt. Die clubs komen later op de donderdag in actie. In de finale staat een ticket voor de tweede voorronde op het spel, in die ronde wordt via een tweeluik gestreden om een Champions League-ticket.

Ook FC Twente moet deze route volgen, ze spelen donderdagavond tegen Agarista CSF uit Moldavië. Als die wedstrijd gewonnen wordt, weet de Nederlandse kampioen al dat er tegen Benfica wordt gespeeld in de finale. De finaleronde van Ajax (en eventueel FC Twente) wordt op 21 augustus gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.