Ajax verwacht snel witte rook over komst Álvarez

Reacties

Ajax heeft goede hoop zich op korte termijn te versterken met Edson Álvarez. Er is sprake van een doorbraak in de onderhandelingen met Club América.

Ajax verwacht snel witte rook over komst Álvarez

Mede vanwege de vele belangstelling die er is voor Álvarez, zat Ajax enige tijd in de wachtkamer. Inmiddels nadert er echter witte rook. De verdediger zelf heeft al meerdere malen door laten schemeren dolgraag naar Amsterdam te willen verkassen en ook tussen de clubs verloopt alles inmiddels voorspoedig. Het ziet er dan ook naar uit dat de komst van Álvarez snel officieel gemaakt kan worden.

Technisch directeur Marc Overmars bevestigde in gesprek met VI al de belangstelling voor Álvarez. 'Een eventuele transfer hangt niet één op één samen met het vertrek van De Ligt. Edson Álvarez is een speler die er goed bij ons opstaat. Zijn komst zou zomaar kunnen. Ik denk dat hij een goede leeftijd heeft, 21 jaar, een vaste international van Mexico is en we kennen hem al langer omdat we hem al een tijdje volgen. Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en kan op meerdere posities uit de voeten. Álvarez is begonnen als rechtsback, speelde als centrale verdediger en in de voorbije periode bij Mexico ook als controlerende middenvelder.'

Álvarez moet bij Ajax Matthijs de Ligt doen vergeten. De Mexicaanse international stond ook in de belangstelling van onder meer PSV en Wolverhampton Wanderers, maar kiest voor de kampioen van de Eredivisie. Club América eist vijftien miljoen euro voor de mandekker, de hoogte van de gelimiteerde transfersom in het contract van Álvarez.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.