Ajax verlaat Oostenrijk met grote glimlach op het gezicht

Na de overwinning op Istanbul Basaksehir heeft Ajax ook Watford aan de kant gezet op het trainingskamp in Oostenrijk. Een late treffer van de jonge Jurriën Timber was voldoende voor de overwinning.

Ajax
Ajax
2 - 1
Watford
Watford

De dag stond in het teken van de miljoenentransfer van Matthijs de Ligt, die voor 75 miljoen euro naar Juventus trok. Maar in de avond werd ook gewoon gevoetbald door Ajax, zonder De Ligt dus. Voor trainer Erik ten Hag leverde de afwezigheid van zijn aanvoerder geen problemen op, De Ligt was er immers vier dagen geleden ook al niet bij, toen Ajax met 2-1 van Basaksehir won.

Net als tegen de Turken stond Perr Schuurs opgesteld in het centrum naast Daley Blind. Ten Hag koos voor twee nieuwe namen: Dominik Kotarski stond op doel en Lasse Schöne verscheen op het middenveld in plaats van Carel Eiting. Bij Watford speelde Daryl Janmaat de eerste helft mee.

Voor Ajax was het al de vijfde wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, Watford had nog geen oefenduel in de benen. De Amsterdammers kwamen dan ook wat frisser en beter op elkaar ingespeeld voor de dag. De beste kans in de eerste helft was voor Quincy Promes, maar hem lukte het niet om de bal langs de goalie van Watford te krullen.

Het schitterende decor van Ajax - Watford.

Vlak voor rust ging het toch mis voor Ajax. Abdoulaye Doucouré wurmde zich langs Sergiño Dest en schoot raak, maar daarvoor had de scheidsrechter al voor een handsbal van Dest gefloten. De bal ging dus op de stip, vanaf daar zorgde Andre Gray alsnog voor de 0-1. Kort na rust kwam Ajax op gelijke hoogte. Kasper Dolberg stapte over een lage voorzet van Dusan Tadic heen, waardoor Donny van de Beek met een laag schot voor de gelijkmaker zorgde.

Ajax bleef in Oostenrijk het betere van het spel hebben en beloonde zichzelf ook bijna. De ingevallen Jurgen Ekkelenkamp schoot in de één-op-één met Pontus Dahlberg de bal op het lichaam van de keeper. Richting het einde van de wedstrijd zette Ajax nog wel aan om een overwinning te forceren en dat lukte. In de laatste minuut kopte Jurriën Timber tussen twee verdedigers binnen voor de 2-1.

Op 22 juli speelt Ajax de laatste oefenwedstrijden van het seizoen. In de middag is OFI Kreta de tegenstander, in de avond komt Panathinaikos naar Amsterdam. Op die dag wordt er ook geloot voor de derde voorronde van de Champions League, Ajax krijgt dan te horen wie de tegenstander is.

Opstelling Ajax: Kotarski; Veltman (63. J. Timber), Schuurs (63. Pierie), Blind (46. Magallán), Dest; Schöne (46. Eiting), Marin (46. Ekkelenkamp), Van de Beek (63. Gravenberch); Tadic (63. Lang), Dolberg (63. Huntelaar), Promes (63. Labyad)