Ajax verkoopt aandelen: 'Ajax Cape Town heeft onvoldoende talent voortgebracht'

Reacties

Ajax verkoopt het aandelenbelang van 51 procent in Ajax Cape Town aan de minderheidsaandeelhouder. De Amsterdamse club ziet onvoldoende potentieel voor de toekomst op de Zuid-Afrikaanse markt.

Ajax verkoopt aandelen: 'Ajax Cape Town heeft onvoldoende talent voortgebracht'
© Pro Shots

'Na de strategische heroriëntatie, waar in februari 2020 melding van werd gemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers, is door Ajax geconcludeerd dat de ambities en resultaten in Amsterdam in te groot contrast staan met de ontwikkeling van de voetbalmarkt in Zuid-Afrika', zo leggen de Amsterdammers de keuze op de website uit.

'Ajax heeft de ambitie uitgesproken om structureel aan te haken bij de Europese top en in de afgelopen jaren is er in de Zuid-Afrikaanse markt onvoldoende talent voortgebracht van het niveau dat Ajax nastreeft. Bovendien ziet Ajax hier onvoldoende potentieel voor de toekomst. De club heeft de aandacht verlegd naar andere markten', valt er verder te lezen. Uiterlijk 1 oktober zal de transactie worden afgerond.

Ajax had de aandelen in Ajax Cape Town sinds 1999 in bezit. Sindsdien kwamen onder anderen Eyong Enoh, Steven Pienaar, Lassina Traoré en Thulani Serero van Ajax Cape Town naar Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.