Ajax verergert sfeer bij Bayern: eerste crisis voor Kovac

Reacties

Twee weken geleden was er nog geen vuiltje aan de lucht voor trainer Niko Kovac, maar als de sfeer ergens snel kan omslaan is het wel bij Bayern München. De Kroatische coach heeft na het 1-1 gelijkspel tegen Ajax in de Champions League met zijn eerste crisis te kampen.

Ajax verergert sfeer bij Bayern: eerste crisis voor Kovac

Kovac begon uitstekend aan zijn eerste seizoen bij Bayern met het veroveren van de Duitse Super Cup tegen zijn oude club Eintracht Frankfurt (5-0), vier opeenvolgende zeges in de Bundesliga en een 2-0 zege op bezoek bij Benfica in de Champions League. De laatste drie duels won Der Rekordmeister echter niet. En dus doet de club zijn bijnaam FC Hollywood weer eens eer aan.

Zoals gewoonlijk levert Bild een flinke bijdrage aan de crisisstemming. 'De eerste Kovac-crisis', kopt de sfeerbepalende boulevardkrant woensdagavond laat boven een uitgebreid artikel. Eerder op de dag deed een ander bericht ook al het nodige stof opwaaien. James Rodríguez zou uit frustratie over zijn reserverol tegen Ajax - hij viel wel in voor Arjen Robben - kort na de wedstrijd het stadion zijn uitgestormd.

De Colombiaanse vedette, die aan zijn tweede seizoen op huurbasis bezig is in München nadat hij bij Real Madrid buiten de boot dreigde te vallen, is naar verluidt een van de spelers die door het roulatiesysteem van Kovac naar zijn zin te weinig in de basis start. Zijn Portugese zaakwaarnemer Jorge Mendes zou zelfs al contact hebben opgenomen met de clubleiding over de sportieve situatie van zijn cliënt.

James Rodríguez (links) begon tegen Ajax voor de vierde keer dit seizoen op de bank. Ook de Duitse internationals Niklas Süle (rechts) en Leon Goretzka zouden gefrustreerd zijn door het gebrek aan kansen.
James Rodríguez (links) begon tegen Ajax voor de vierde keer dit seizoen op de bank. Ook de Duitse internationals Niklas Süle (rechts) en Leon Goretzka zouden gefrustreerd zijn door het gebrek aan kansen.

Clubbaas Uli Hoeness neemt het voor kennisgeving aan. Gevraagd naar het selectiebeleid van Kovac, antwoordde Hoeness dat hij niet vindt dat de Kroaat het overdrijft. 'Nee, dat is aan de trainer. Maar uiteindelijk is hij er wel verantwoordelijk voor. We raakten het ritme een beetje kwijt na de wedstrijd tegen Augsburg (1-1, red), daarna kwam de klad er een beetje in, maar zo dramatisch is het niet.'

Hoeness probeert vooral de rust te bewaren nu het even tegenzit na een vlekkeloze seizoenstart. 'Ajax speelde erg goed. Op dit moment hebben we wat problemen, maar dat is normaal. Ik snap de publieke opinie niet zo goed. Tien dagen terug was het nog: de Bundesliga speelt om de tweede plaats. En nu klopt er opeens helemaal niks meer van bij ons? Ik houd het op de gulden middenweg.'

Kovac lijkt zich dus geen zorgen te hoeven maken, maar had woensdag het antwoord niet paraat waarom het de laatste drie duels (Bayern verloor ook van Hertha BSC) niet draaide, en de eerste zeven duels wel. 'Ik moet dit eerst verwerken, alles nog een keer terugkijken met de technische staf en mijn gedachten op een rijtje zetten. Geef me één of twee dagen', zei de coach daags na de 1-1 tegen Ajax.

Zaterdag wacht Borussia Mönchengladbach, dat na de recente misstappen van Bayern nog maar twee punten achter op de regerend kampioen, die de koppositie kwijtraakte aan Borussia Dortmund. Oud-speler Mario Basler wilde woensdag niet meedoen aan de crisisstemming rond zijn oude werkgever. 'Aan het einde van het seizoen zal Bayern waarschijnlijk gewoon weer vijftien punten voorsprong hebben.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
4
Bayer Leverkusen
34
18
4
12
69-52
+17
58
5
Borussia Mönchengladbach
34
16
7
11
55-42
+13
55
6
VfL Wolfsburg
34
16
7
11
62-50
+12
55
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.