Ajax telt ook in de VS af naar CL-duel met Rangers FC

Reacties

Nog een paar uur en het Champions League-seizoen van Ajax is begonnen. Niet alleen in Amsterdam, maar ook in New York wordt afgeteld naar het duel van de Amsterdammers met Rangers FC.

Ajax telt ook in de VS af naar CL-duel met Rangers FC

In het centrum van New York organiseert Ajax in de Pelé Soccer Store een viewing party, waar de wedstrijd live wordt uitgezonden. Dit valt samen met de verkoop van het nieuwe derde shirt van de club in de Verenigde Staten. Ajax heeft sinds drie jaar een eigen fanshop op Times Square in New York, daar zal vanaf vandaag ook een grote afbeelding van het nieuwe shirt te zien zijn.

'Voetbal in het algemeen, en Champions League in het bijzonder wordt steeds populairder in Amerika', legt commercieel directeur Menno Geelen uit. 'Daarnaast vinden veel Amerikanen het authentieke verhaal van Ajax mooi en bijzonder. Dat merken we aan de aandacht voor Ajax in media, maar bijvoorbeeld ook aan de verkoop van onze shirts. Amerikanen waren een van de grootste internationale afnemers van het derde tenue, het Marley-shirt, van afgelopen jaar. De verwachting is dat de aandacht voor het nieuwe derde tenue, en het verhaal erachter, even populair zal zijn. Daarom geven we vandaag ons nieuwe derde shirt, dat Adidas ontwikkelde in samenwerking met Daily Paper, extra aandacht.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.