Ajax-tegenstander Besiktas klopt Babel en Van Aanholt in tumultueuze topper

Besiktas heeft de turbulente Turkse topper tegen het Nederlands getinte Galatasaray winnend afgesloten. Cyle Larin werd namens de thuisploeg de grote man in een roerige wedstrijd, waarin meerdere opmerkelijke momenten te noteren waren.

Beşiktaş
Beşiktaş
2 - 1
Galatasaray
Galatasaray

Met linksback Patrick van Aanholt in de basis kwamen de bezoekers op voorsprong. Tien minuten voor rust maakte Alexandru Cicaldau er met een fraai schot 0-1 van. Een paar minuten later stond het echter alweer 1-1, door een doelpunt van Larin. Hij kopte de bal fraai binnen, mede omdat keeper Fernando Muslera ernaast zat bij een hoge voorzet.

In de 64ste minuut besloot Gala-trainer Fatih Terim in te grijpen, om zo verandering te brengen in de 1-1 tussenstand. Hij bracht Ryan Babel en Halil Dervisoglu (opgeleid bij Sparta Rotterdam) tegelijkertijd binnen de lijnen. Hij had daarbij lak aan een gouden voetbalregel: hij voerde de dubbele wissel namelijk door op het moment dat Besiktas een corner kreeg. Terim werd ook afgestraft, want uit die corner werkte Larin de 2-1 binnen. De Canadees had trouwens ook nog rood kunnen krijgen in de wedstrijd, toen hij in zijn val een  flinke elleboogstoot leek uit te delen aan een tegenstander.

In de slotfase leek Galatasaray (waar de in Breda geboren Turks international Ömer Bayram ook nog inviel) nog te ontsnappen. Het kreeg een penalty na een handsbal van Domagoj Vida, de zogenoemde 'knipoog-Kroaat' die vorige week tegen Sporting Portugal (in de CL-poule van Ajax) op die manier óók al een pingel weggaf. De nét ingevallen Mostafa Mohamed besloot 'm op te eisen, maar na een opmerkelijke aanloop produceerde hij niet meer dan een matig schot, waardoor Besiktas de zege over de streep trok.

Een opsteker voor de zwart-witten, die na drie duels in Groep C nog puntloos zijn. De thuisduels met Borussia Dortmund en Sporting leverden nederlagen op, net als het bezoekje aan de Johan Cruijff Arena.