Ajax-talenten veel te sterk voor Feyenoord in mini-Klassieker

Reacties

Ajax Onder-18 heeft zaterdagmiddag een duidelijk signaal afgegeven in de landelijke jeugdcompetitie. De ploeg van John Heitinga was in de mini-Klassieker duidelijk een maatje te groot voor de leeftijdsgenoten van Feyenoord: 2-6.

Ajax-talenten veel te sterk voor Feyenoord in mini-Klassieker
© Pro Shots

Ajax had in Rotterdam weinig moeite met Feyenoord en speelde al snel een gewonnen wedstrijd. Na de razendsnelle openingstreffer van Jaymillio Pinas, in de tweede minuut, volgden de 0-2 van Christian Rasmussen en de 0-3 van Kristian Hlynsson al binnen het eerste kwartier. Met een benutte strafschop deed Shiloh 't Zand nog wel wat terug, maar het bleek niet het startschot voor een Rotterdamse comeback. Rio Hillen bracht de marge haast direct weer naar drie.

Ajax had voor rust constant de bal en was ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Dat resulteerde in een tweede treffer voor Pinas, voordat Ilyas el Moussaoui scoorde voor Feyenoord. Het slotakkoord kwam op naam van Ajacied Olivier Aertssen en hij zorgde zo voor afgetekende cijfers op het scorebord: 2-6. 

De mini-Klassieker was de eerste van veertien competitiewedstrijden die dit najaar zullen worden gespeeld. Na de eerste reeks spelen de nummers één tot en met zes van de ranglijst in het voorjaar opnieuw in divisie 1, terwijl de nummers zeven en acht een divisie lager zullen spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.