'Ajax-talent Hansen speelt zich in de kijker bij Manchester City'

Reacties

Manchester City houdt de verrichtingen van Sontje Hansen scherp in de gaten. De club van manager Pep Guardiola ziet in het zeventienjarige talent van Ajax mogelijk een toekomstige versterking voor de aanvalslinie.

'Ajax-talent Hansen speelt zich in de kijker bij Manchester City'
© Pro Shots

Dat meldt The Guardian. De Britse kwaliteitskrant schrijft dat City al diverse malen scouts heeft gestuurd om Hansen te laten bekijken. Zijn contract bij Ajax loopt af in de zomer van 2021. De regerend kampioen van Engeland zou de Nederlandse jeugdinternational daarom al voor zo'n zeven miljoen euro kunnen oppikken.

Hansen maakte eind vorig jaar indruk door op het WK Onder-17 in Brazilië zes keer te scoren voor Oranje en werd topscorer van het toernooi. In december gunde Ajax-trainer Erik ten Hag hem zijn debuut in het KNVB-bekertoernooi tegen Telstar. Enkele dagen later volgde zijn Eredivisie-vuurdoop tegen ADO Den Haag.

Omdat Hansen zowel op de flanken als centraal in de spits uit de voeten kan, zou hij volgens The Guardian passen in de visie van Guardiola. City is overigens niet de enige club die het Ajax-talent in de gaten houdt. In Italië hebben Internazionale, Juventus en AC Milan belangstelling, vanuit Duitsland is er interesse van RB Leipzig.

Hansen gaat voor goud: 'Als wij zo blijven spelen kan niemand ons aan'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.