Ajax-talent El Maach lonkt naar nieuw avontuur

Reacties

Twee jaar geleden maakte Issam El Maach nog deel uit van de selectie van Ajax, die in de Champions League schitterde. Momenteel zoekt de twintigjarige doelman naar een nieuwe club.

Ajax-talent El Maach lonkt naar nieuw avontuur
© Pro Shots

Het zijn rare tijden voor de talentvolle doelman. El Maach schitterde nog niet zo lang geleden namens Ajax Onder19 in de Youth League, maar traint momenteel voor zichzelf. 'Dat is zeker even wennen, maar ik ben topfit en klaar voor een nieuwe uitdaging', aldus de jonge doelman.

Het ging snel met de loopbaan van El Maach. Na twee jaar Helmond Sport en een seizoen Vitesse kwam de keeper op zijn zeventiende bij Ajax terecht. Hij ontwikkelde zich zo snel, dat hij in het seizoen 2018/19 veelvuldig onderdeel uit maakte van de succesvolle selectie van de Amsterdammers. Bovendien keepte hij alle duels in de prestigieuze Youth League.

Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet. Niet vreemd, met Andre Onana als ijzersterke eerste doelman. Maar El Maach werd in de hiërarchie ook gepasseerd door Kjell Scherpen en Dominik Kotarski, twee aankopen. 'Daar had de club geld voor betaald, dus die moesten ook gaan keepen. Zo gaat dat blijkbaar, maar ik ben altijd heel realistisch geweest. Als ik minder zou zijn, had ik er genoegen mee kunnen nemen. Maar dat was niet het geval, zo dachten veel trainers er ook over. Daarom geef ik nu ook niet op, en ben ik heel ambitieus om alsnog elders te slagen in het profvoetbal.'

Afgelopen zomer was er interesse van meerdere clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, maar tot een transfer kwam het nog niet. 'De coronacrisis werkt natuurlijk ook niet in mijn voordeel. Veel clubs zijn afwachtend en kiezen soms voor een meer ervaren doelman. Maar ik heb er alle vertrouwen dat er snel iets moois voorbij gaat komen. Als het sportieve plan me aanspreekt, sta ik overal voor open.'

Corona-uitbraak bij Ajax: 'Wie zou jij op doel zetten? Scherpen of Van der Sar?'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.