Ajax-supporters ook dit seizoen niet welkom bij uitduel met ADO

Ook dit seizoen zal ADO Den Haag - Ajax worden afgewerkt zonder supporters uit Amsterdam. Dat heeft de club uit de Hofstad maandagavond wereldkundig gemaakt.

Ajax-supporters ook dit seizoen niet welkom bij uitduel met ADO

Over iets minder dan drie weken, op zondag 6 oktober, staat ADO - Ajax op het programma. Zoals in de afgelopen jaren al het geval was, zullen daar geen fans van de bezoekers bij aanwezig zijn. Dat besluit heeft burgemeester Pauline Krikke samen met ADO genomen 'omdat de al jarenlang bestaande gespannen verhouding tussen aanhangers van beide clubs een te groot risico oplevert', zo meldt de club in een statement.

De nieuwe algemeen directeur Mohammed Hamdi laat weten volledig achter het besluit te staan. 'Vorig jaar bleek voor een ander besluit al geen of onvoldoende draagvlak. Dat, en de gebeurtenissen die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden, zorgen ervoor dat zowel de burgemeester als de club achter dit besluit staat. Een veilig en ordentelijk verloop van de wedstrijd moet gegarandeerd kunnen worden voor de bezoekers van het stadion.'

ADO laat in hetzelfde statement weten dat het ook geen supporters zal meenemen naar de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena, die op zondag 22 december op de rol staat. Al sinds 2006 zijn supporters van Ajax niet welkom in Den Haag.

Bekijk hier al onze video's