Ajax stuit op Lille in Europa League, PSV tegen Olympiakos

Reacties

Ajax stuit op Lille in de zestiende finale van de Europa League, PSV treft Olympiakos Piraeus. Dat heeft de loting van maandagmiddag uitgewezen. De wedstrijden worden gespeeld op 18 en 25 februari.

Ajax stuit op Lille in Europa League, PSV tegen Olympiakos
© Pro Shots

Lille is sinds deze zomer de club van Sven Botman, die werd opgeleid door Ajax. De club uit Noord-Frankrijk leidt de dans in de Ligue 1. Bij Olympiakos staat Bruma onder contract. De Portugees is door PSV verhuurd aan de Griekse topclub.

Afgelopen seizoen troffen Ajax en Lille elkaar nog in de groepsfase van de Champions League. Zowel thuis (3-0) als uit (0-2) zegevierden de Amsterdammers. PSV ontmoette nog nooit Olympiakos Piraeus in Europees verband. De Griekse recordkampioen is dit seizoen oppermachtig in eigen land (28 punten uit tien duels), maar strandde in de Champions League in een poule met Manchester City, FC Porto en Olympique Marseille.

Beschermde status
Ajax plaatste zich voor de zestiende finale in de Europa League door achter Liverpool en Atalanta Bergamo als derde te eindigen in de Champions League. PSV triomfeerde ondanks een moeizame start in een poule met Granada, PAOK Saloniki en Omonia Nicosia.

Zowel Ajax als PSV had een beschermde status bij de loting, waardoor al voor de ceremonie duidelijk was dat beide teams eerst een uitwedstrijd zouden spelen.

Op 18 februari is om 18.55 uur de aftrap van Olympiakos - PSV, om 21.00 uur begint Lille - Ajax. De week daarna is het andersom: dan komen de Amsterdammers eerst in actie.

Affiches
De loting leverde heerlijke affiches op. Het dramatisch presterende Arsenal werd gekoppeld aan Benfica, terwijl het Manchester United van Donny van de Beek en Timothy Fosu-Mensah moet aantreden tegen Real Sociedad. Feyenoord-beul AC Wolfsberger werd gekoppeld aan Tottenham Hotspur.

De eindstrijd van de Europa League is op 26 mei in Gdansk.

Bekijk de volledige loting:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Poll (gesloten) Plaatst PSV zich voor de achtste finale van de Europa League?
  • 82% Ja (1.976 stemmen)
  • 18% Nee (432 stemmen)
Poll (gesloten) Plaatst Ajax zich voor de achtste finale van de Europa League?
  • 56% Ja (720 stemmen)
  • 44% Nee (555 stemmen)
Bekijk hoe Ajax-tegenstander Lille de koppositie veroverde
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.