Ajax strikt transfervrije Van den Boomen

Reacties

Ajax gaat zich versterken met Branco van den Boomen. De Amsterdamse club legt de 27-jarige middenvelder transfervrij vast. Van den Boomen komt over van Toulouse en tekent een contract tot medio 2027 bij Ajax.

Ajax strikt transfervrije Van den Boomen
© Pro Shots

Van den Boomen keert zo terug op bekende grond. De middenvelder stapte in 2011 over naar de jeugdopleiding van Ajax, waar hij uiteindelijk tot Jong Ajax speelde. Tot een doorbraak in de hoofdmacht kwam het niet. Via FC Eindhoven, SC Heerenveen en een uitleenbeurt aan Willem II kwam Van den Boomen bij De Graafschap terecht.

In Doetinchem viel Van den Boomen op met zijn spel. In het afgebroken coronaseizoen 2019/20 was hij een bepalende speler op het middenveld, waarmee hij een transfer verdiende naar Toulouse. Met de Franse club promoveerde hij vorig jaar naar de Ligue 1. Daar was hij afgelopen seizoen goed voor vijf goals en acht assists.

Vrijdag kondigde Toulouse aan dat Van den Boomen en landgenoot Stijn Spierings kiezen voor een transfervrij vertrek. Beiden kwamen niet tot overeenstemming over een nieuw contract. PSV werd eerder in verband gebracht met Van den Boomen, maar de middenvelder kiest dus voor Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.